NFS konferencijos akiratyje – Baltijos šalių darbuotojų teisės

Vasario 23 dieną, ketvirtadienį, Vilniuje vyko Šiaurės šalių profesinių sąjungų tarybos (NFS) konferencija „Darbuotojų teisės Baltijos šalyse“.

Šiaurės šalių profsąjungų ir Tarptautines darbo organizacijos (TDO) atstovai pateikė pasidalino gerąja patirtimi ir pateikė aktualių patarimų į konferenciją susirinkusiems Baltijos šalių profesinių sąjungų vadovams, teisininkams, ekspertams.

Svarstant Estijos, Latvijos, Lietuvos darbuotojų teisių atitikimą TDO konvencijoms, buvo pabrėžta, kad Darbo kodeksas skirtas žmonių garantijoms darbe gerinti, o ne ekonominėms problemoms spręsti.

Konferencijoje dalyvavęs nepriklausomas ekspertas prof. Niklas Bruun pristatė pranešimą, kaip Baltijos valstybių darbo teisė atitinka pagrindines TDO konvencijas ir 144 konvenciją dėl socialinio dialogo. TDO specialistas Kari Tapiola patarė Lietuvos profesinių sąjungų teisininkams ir ekspertams analizuoti, kokios Darbo kodekso nuostatos pažeidžia TDO konvencijas ir prireikus kreiptis į Tarptautinę darbo organizaciją.

 

Informaciją parengė Danutė Šlionskienė

 

Profesoriaus Niklas Bruun pranešimas (angliškai):

Background Bruun 20170220

 

Markku Sippola (Tamperės universitetas) pranešimas ir skaidrės (angliškai):

Baltic IR development Sippola 2017-02-23

Ideological Underpinnings in the Baltics

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!