Tarptautinio sekretoriaus pozicijoje Vaivą keičia Aušra

Aštuonerius  metus Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijoje išdirbusią Vaivą Sapetkaitę tarptautinio sekretoriaus pozicijoje keičia kita Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų absolventė Aušra Januškevičiūtė. Ji šiemet apsigynė baigiamąjį magistro darbą, kuriame tyrinėjo profesinių sąjungų judėjimą Lietuvoje.

Dar studijuojant Aušrą domino politinio žmonių dalyvavo valstybės gyvenime tema. Jos neįtikino argumentas, kad lietuvių pasyvumas ar istorinės aplinkybės lemią tokį žemą pilietinį mūsų žmonių įsitraukimą, todėl ji ėmėsi tyrinėti profesines sąjungas, kaip vieną iš pagrindinių piliečių organizacijų. Savo tyrime Aušra domėjosi, kas paskatino žmones tapti profsąjungų nariais, nepaisant to, kad joms veikti Lietuvoje yra gana nepalanki aplinka.

Kokas išvadas pasidarė mūsų naujoji kolegė bei kaip akademinė bendruomenė ir jauni žmonės reaguoja į vis dar stigmatizuojamą profsąjungų temą, – žiūrėkite šiame video.

Aušrai linkime kuo sklandesnio įsiliejimo į kolektyvą ir prasmingų atradimų naujame darbe, o Vaivai – kuo didžiausios sėkmės naujuose profesiniuose vandenyse!

Nuotr.: Vaiva (kairėje) ir Aušra solidarumo proteste prie Prancūzijos ambasados.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!