Įvyko autotransporto darbuotojų federacijos posėdis

Spalio 10 d. Kaune įvyko Lietuvos kelių ir autotransporto darbuotojų profsąjungų federacijos valdybos posėdis. Jame pirmininkas Bronius Bučelis informavo valdybos narius apie kolektyvines derybas su asociacija „Linava“, iš kurių Transporto profesinių sąjungų forumas pasitraukė birželio 18 d., taip pat apie kitus Transporto forumo susitikimus.

Anot pirmininko, raštu buvo kreiptasi į Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkę Rimantę Šalaševičiūtę dėl darbuotojų atstovų įtraukimo į savivaldybių ir valstybės įmonių valdybas, tačiau atsakymo negauta ir komitete šis klausimas nebuvo svarstytas.

Posėdyje į federacijos sudėtį priimta UAB ,,Kedbusas“ profesinė sąjunga. Taip pat išklausyti kitų pirminių organizacijų pirmininkų pranešimai. Sunkiausia padėtis šiuo metu yra UAB ,,Utenos autobusų parkas“, nes yra paskelbtas maršrutų konkursas, o pralaimėjimo atveju liks neaiški bendrovės padėtis. Biudžetinės įstaigos „Parkavimas Kaune“ profesinės sąjungos pirmininkė Vita Janušauskienė informavo, kad vyksta įmonės reorganizacija ir numatoma atleisti darbuotojų, o kolektyvinės sutarties įmonėje nėra. Federacijos valdyboje aptarta ir kitų bendrovių ekonominė ir finansinė padėtis.

Kitas Federacijos valdybos posėdis numatytas gruodžio 5 d. Kėdainiuose UAB ,,Kėdbusas“ autobuso stoties patalpose.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!