Šeimų sporto žaidynėse – ir naujokai, ir patyrę sporto entuziastai

Birželio 7-9 dienomis Šventojoje, poilsio bazėje “Energetikas”, Lietuvos pramonės profesinių sąjungų federacija surengė 24-ąsias Lietuvos pramonės darbuotojų šeimų sporto žaidynes, į kurias atvyko per 1000 pramonės įmonių darbuotojų ir jų šeimų narių iš visos Lietuvos. Renginio dalyvius džiugino vasariškai šiltas ir saulėtas oras.

Į žaidynes užsiregistravo 23 komandos iš šilumos ūkio, chemijos pramonės, elektros energetikos, kitų įmonių. Šiemet Žaidynėse pirmą kartą dalyvavo komanda iš UAB „Palangos šilumos ūkis“, o po ilgesnės pertraukos į jas sugrįžo AB „LITGRID“.

Daugiausiai prizų susižėrė elektrėniškiai

Dalyviai rungėsi įvairiose individualiose ir komandinėse rungtyse: sportinės žūklės, rinktinių ir šeimų tinklinio, virvės traukimo, rąsto pjovimo, bėgimų įvairiose amžiaus grupėse, vaikų ir suaugusių kvadrato, kliūtinio bėgimo, futbolo, kt.

Šiais metais rezultatyviausia komanda buvo UAB „Elektrėnų komunalinis ūkis“ – net 27 prizinė vieta. Antroji – AB „Achema“ komanda: ji iškovojo 16 prizinių vietų. Trečiąją vietą dalinasi UAB „Vilniaus šilumos tinklai“, UAB KAEFER ir AB „Lietuvos energijos gamyba“ komandos (po 13 prizinių vietų).

Taip pat šauniai sekėsi AB „Kauno energija“ profesinės sąjungos (12 medalių), AB „Lifosa“ (11 prizinių vietų), UAB „Raseinių šilumos tinklai“ (9 medaliai) komandoms.

Šių metų naujovė – šokių konkursas

Šeštadienį, 9 val., tradiciškai vyko Žaidynių atidarymas. Jo pradžioje komandos rikiavosi į šventinę eiseną, kuriai vadovavo buvęs Lietuvos profesinių sąjungų federacijos jaunimo sektoriaus vadovas Tomas Jakutavičius. Po to sveikinimo žodį tarė Lietuvos pramonės profesinių sąjungų federacijos (LPPSF) pirmininko pavaduotoja Dalia Jakutavičė ir svečiai:  LR Seimo narys Gediminas Vasiliauskas, kuris įsteigė ir specialius prizus žmonos (draugės) nešimo rungčiai bei šokių konkursui, taip pat Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos prezidentas Valdas Lukoševičius.

O vakare vyko tradicinė vakaronė, kurią pravedė renginių organizatorius Juozas Adomaitis. Jos metu pirmą kartą Žaidynių istorijoje buvo suorganizuotas šokių konkursas, kuriame dalyvavo net 9 poros. Pagrindinius Gedimino Vasiliausko ir Federacijos įsteigtus prizus iškovojo AB “Achema” komandai atstovavę Agnė ir Einaras, o paguodos prizas buvo įteiktas taip pat puikiai pasirodžiusiems Simonai ir Dimitrijui iš Naftininkų profesinės sąjungos.

Na o sekmadienį, popiet, vyko Žaidynių uždarymas. Jame buvo apdovanoti varžybų nugalėtojai ir prizininkai: jiems išdalinta 46 taurės ir po 122 aukso, sidabro bei bronzos medalius. Po specialų medalį gavo per šimtą bėgimuose dalyvavusių vaikų, o šios rungties prizininkams dar įteikti ir žaislai, knygos, tapybos rinkiniai. Beje, futbolo rungties prizininkus apdovanojo Lietuvos elektros energetikos asociacijos prezidentas Kęstutis Jauniškis, o Orestą ir Arentą Bukelius iš UAB „Raseinių šilumos tinklai“, smiginio rungties vaikų kategorijoje užėmusius I ir II vietas, pasveikino Lietuvos DARTS sporto federacijos prezidentas Donatas Matijoška, kuris nugalėtojams įteikė profesionalų smiginio taikinį.

Dar kartą sveikiname  visus nugalėtojus ir prizininkus, dėkojame visiems Žaidynių dalyviams! Jeigu šiemet laimėti nepavyko, kviečiame nenusiminti ir atvykti kitais metais, jau į jubiliejines, 25-ąsias, Šeimų sporto žaidynes.

Taip pat AČIŪ mūsų renginio rėmėjams: Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijai, Lietuvos elektros energetikos asociacijai, Lietuvos DARTS sporto federacijai, LR Seimo nariui Gediminui Vasiliauskui ir Sveikatos centrui „Energetikas“.

Na ir žinoma esame dėkingi visiems pagalbininkams: nenuilstančiai teisėjų komandai ir ypač vyr.teisėjui Gediminui Kriščiūnui, mūsų renginio fotografams (Godai Neverauskaitei, Linai Kliukaitei, Vaidui Matiukui, Matui Jasiūnui), renginio vedėjui Juozui Adomaičiui ir visiems kitiems!    

Lietuvos pramonės profesinių sąjungų federacijos inf.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!