Ilgesnes atostogas turėtų turėti visi darbuotojai

Seimo sesijos pabaigoje Seimas priėmė naują Valstybės tarnybos įstatymo redakciją, kurioje, be kita ko, valstybės tarnautojams numatytos ir ilgesnės kasmetinės minimalios atostogos – 22 darbo dienos.

Žurnalistų paklausta, kaip Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija (LPSK) vertina šį žingsnį, pirmininkė Inga Ruginienė sako, jog šiuo žingsniu yra gerinamos darbuotojų sąlygos. Tik, anot jos, kitas žingsnis turįs būti Darbo kodekso redakcija, kad ilgesnes atostogas turėtų ne vien valstybės tarnautojai, o visi Lietuvos darbuotojai.

„Pagerėjo valstybės tarnautojų darbo sąlygos, ir tai yra pavyzdys, kuriuo turėtų būti sekama ir kituose sektoriuose. Jeigu Darbo kodekse vietoj 20 atsirastų 22 darbo dienos atostogų visiems darbuotojams, su tokiu sprendimu galėtume pasveikinti visą valstybę. Juolab kad pati Vyriausybė, kai buvo priiminėjamas Darbo kodeksas, siūlė 22 darbo dienas atostogų. Dabar yra gera proga parodyti visai Europai, kad laikomasi pažadų, ir visi darbuotojai turi tas pačias socialines garantijas“, – komentavo LPSK pirmininkė Inga Ruginienė.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!