Komandiruojamiems darbuotojams – toks pats atlyginimas

Vakar, gegužės 29 d., Europos Parlamentas galutinai nusprendė, kad laikinam darbui į kitą Europos Sąjungos valstybę perkeltas darbuotojas turės gauti ne mažesnį atlyginimą nei tokį pat darbą atliekantis vietinis darbuotojas.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija sveikina tokį tokį EP sprendimą. Šiuo klausimu dirbta daug ir sunkiai, tad dabartiniai rezultatai džiugina. Priminsime, kad Europos profesinės sąjungos jau daugiau nei dešimtmetį siekė, kad būtų peržiūrėta ankstesnė, 2007 m. priimta, ES direktyva.

Daug darbuotojų padėtis pagerės. Europos profesinių sąjungų konfederacijos vertinimu, šie pokyčiai sukuria prielaidas, kad ilgalaikėje perspektyvoje atlyginimas pakils daugiau nei 2 mln. Europos komandiruojamų darbuotojų.

“Pagaliau komandiruojami darbuotojai susilaukė teisingumo”, – komentuodama šį Europos Parlamento sprendimą, sakė Europos profesinių sąjungos konfederacinė sekretorė Liina Carr.

Tiesa, tai dar ne pabaiga: profesinės sąjungos sieks užtikrinti didesnę atsakomybę subrangovų grandinėse ir garantuoti tokią pačią apsaugą ir Europos kelių transporto vairuotojams.

Pažymėtina, kad ES šalims narėms numatytas pereinamasis dvejų metų laikotarpis.

Transporto sektoriui pokyčiai įsigalios po reikalingų teisės aktų priėmimo.

 

 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!