Ispanijoje ir Vokietijoje streikavo “Amazon” darbuotojai

Praėjusią savaitę streikavo prekybos internetu bendrovės „Amazon“ darbuotojai Ispanijoje ir Vokietijoje. Streiką naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį pradėjo 98 proc. netoli Madrido esančio logistikos centro darbuotojų. Tai pirmasis streikas ispaniškajame „Amazon“ padalinyje. 

Tuo tarpu jų kolegos Vokietijoje reikalaudami tarifinės sutarties streikavo jau ne pirmą kartą. Kadangi „Amazon“ kategoriškai atsisako derėtis dėl atlyginimų, 22 d. vidurnaktį streiką pradėjo Leipzigo padalinio darbuotojai.

Vokietijos profesinė sąjunga „Ver.di“ kolektyvinę sutartį dėl atlyginimų „Amazon“ darbuotojams pasirašyti siekia jau puspenktų metų, tačiau turtingiausio pasaulio žmogaus Džefo Bezoso (Jeff Bezos) valdoma bendrovė nesileidžia į kalbas.

Logistikos centre Ispanijos mieste San Fernando de Henares, anot profesinės sąjungos CCOO, dirba apie 1100 „Amazon“ darbuotojų ir dar 900 žmonių įdarbinti per laikinojo įdarbinimo agentūras.

Streikuojama prieš ketinimus sumažinti apmokėjimą už viršvalandžius ir darbą naktimis. Be to, „Amazon“ pasiūlymas dėl atlyginimų kėlimo net nesiekia infliacijos lygio. Logistikos centro, esančio netoli Madrido, darbuotojų, kurie pakuotes tiekia klientams Ispanijoje ir visoje Europoje, atlyginimai nekilo nuo 2016 m.
Šaltinis: lprofsajungos.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!