Žinių radijo dienos klausimas: ar jūs palaikote profesinių sąjungų mitingą?

Pirmąją Seimo rudens sesijos dieną, ketvirtadienį, socialiniam modeliui besipriešinančios profesinės sąjungos prie Seimo rengia mitingą. Organizatoriai žada, kad ketvirtadienį į mitingą susirinks 2 tūkst. žmonių.

 „Manome, kad mitingas bus labai laiku. Nes su profsąjungomis turi būti susitarimas dėl naujojo Darbo kodekso (DK). Mes susirūpinę, kad tokio susitarimo nelabai siekiama ir bijome, kad darbuotojai liks be didesnių garantijų, o profsąjungos liks be teisių“, – dienraščiui „Verslo žinios“ kalbėjo viena mitingo organizatorių Kristina Krupavičienė.

 Artūras Černiauskas įsitikinęs, kad naujasis darbo kodeksas yra palankus tik darbdaviams: „Kai atsirado mokslininkų parengtas naujas DK projektas, profsąjungos pritarė tik keturiems pasiūlymams, o darbdaviai – net 28-iems. Tad akivaizdžiai matome, kam yra naudingas naujas DK.“

 Be profsąjungų, piketuoti prie Seimo leista ir Vytautui Šustauskui, o Algirdas Paleckis trečiadienį sužinos, ar jam su 200 bendražygių bus leista prisidėti prie mitingo.

 Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis tikisi, kad renginys bus taikus, o jei bus triukšmadarių – niekas su jais nežais.

 

Laidos įrašas ČIA

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!