Briuselis protestuoja prieš Vyriausybės planuojamas taupymo priemones

Belgijos profesinės sąjungos pradėjo protestų kampaniją lapkričio 6 dienos demonstracija Briuselyje. Jos pakvietė į protesto akciją prieš Vyriausybės politiką didinti pensinį amžių iki 67 metų, ketinimus nebesieti atlyginimų kėlimo su infliacija ir norais apkarpyti socialines garantijas gyventojams.

Nors Belgijos Vyriausybė teigia, kad yra priversta įvesti griežtas taupymo priemones dėl biudžeto deficito problemų ir verslo ketinimų turėti mažiau griežtą mokesčių politiką, kad išliktų konkurencingi globalioje rinkoje, Briuselio centre susirinkusi didelė minia (daugiau kaip 120 tūkst. protesto dalyvių) protestavo prieš Vyriausybės laisvosios rinkos reformas ir taupymo priemonių taikymą.

Belgijos profesinių sąjungų lyderis Rudy De Leeuwas žadėjo tęsti protestus ir per ateinančias savaites, kad paremtų profesinių sąjungų poziciją derybose su Vyriausybe ir darbdaviais, kurios prasidėjo ketvirtadienį. Protesto demonstracija – tai viena iš mėnesio trukmės kampanijos renginių. Dar trys demonstracijos Belgijos sostinėje vyks: lapkričio 24 d., gruodžio 1 d. ir gruodžio 8 d. Kampaniją vainikuos gruodžio 15 dienos nacionalinis streikas visoje šalyje.

Daugiau informacijos Belgijos profesinių sąjungų tinklalapiuose:

ABVV / FGTB General Labour Federation of Belgium
(Algemeen Belgisch Vakverbond / Fédération Générale du Travail de Belgique
)

ACV / CSC Confederation of Christian Trade Unions
(Algemeen Christelijk Vakverbond / Confédération des Syndicats Chrétiens)

CGSLB / ACLVB General Confederation of Liberal Trade Unions of Belgium
(Centrale Générale des Syndicats Libéraux de Belgique)

portale

belgium3

belgium4

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!