Susitikimas skirtas garantuoti viešąjį interesą Kaune

2014 m. birželio 6 d. bendrovėje surengtas susitikimas sprendžiant viešojo intereso užtikrinimą Kauno mieste.

2013 m. Kauno miesto savivaldybė vežti keleivisus išdavė 224 ledimus mažiau nei 200 mikroautobusų. Priimtas sprendimas nutraukti sutartis dėl netinkamo vykdymo panaikinant 40 leidimų.
Kauno miesto savivalyės administracijos direktorius priėmė sprendimą nepratęsti sutarčių su vežėjais aptarnauti maršrutus, kurie sutampa su Kauno miesto autobusų ir troleibusų maršrutais.
2013 m. spalio mėnesį nuspręsta paskelbti konkursą 6 mikroautobusams aptarnauti Kauno mieste ir taikyti šie kriterijai: transporto priemonių amžius, transporto priemonių atitikimas ekologiniam transportui ekologiniam standartui EURO 5. Transporto priemonėse turi būti įrengta:keleivio salono kondicionierius, trapas nįgaliojo vežimieliui, automatinės keleivių salono durys, keleivių informavimo švieslentė salono išorėje, keleivių salono aukštis ir sėdimų vietų skaičius. Reikia pažymėti Savivaldybei paskelbus konkursą buvopitaikytas UAB “Kautra“, nes pagal pateiktus kriterijus transporto priemonei aptarnauti 6 mrašrutus įmonei dalyvaujant konkurse reikėjo įsigyti 70 mikroautobusų. Vieno mikroautobuso kaina galėjo siekti apie 200 tūkst.litų.
2014 m. gegužės 2 d. laimėjo kokursą UAB “Kautra“ ir Savivaldybė įsakymu Nr. A-3089 pasirašė tipinę sutartį su bendrove“Kautra“ 5 metams. Tipinę sutartį ruošė Transporto skyrius ir sutartyje Savivaldyė pritaria, kad mikroautobusuose būtų įrengta informacinė sistema į Kauno viešojo transporto sistemą, įrengta mikroautobusuose GSM, GPRS ir EDGE ryšio sistemos. Be to nuo 2015 metų įrengtas ir elektroninis ir terminuoti mėnesiniai bilietai.
Susitikimo metu išanalizavus mikroautobusų maršrutus: 51, 52,53, 54, 55, 56 ir 57 susidaro įspūdis, kad Savivaldybės transporto skyrius ruošiant konkurso sąlygas minimi maršrutai dublioja autobusų ir troleibusų maršrutus ir dublioja apie 75% esamų autobusų ir troleibusų maršrutų. Dalyvių nuomone konkursas buvo pritaikytas UAB“Kautra“ ir sudarant maršrutinių taksi maršrutus dublioja esamus autobusų ir troleibusų maršutus. Tai gręsia UAB“Kauno autobusai“ sunaikinimui arba numatomai privatizacijai. Dėl to susitikimo metu nuspręsta informuoti Kauno miesto Merą, kad pažeistas viešasis interesas, kadangi daugelis keleivių aptarnaujama su lengvata Kauno mieste.
Nuspręsta išsiaiškinti priežąstys skelbiant konkursą Savivaldybei ir ar nepažeistas įstatymas skelbiant konkursą aptarnauti maršrutus Kauno mieste.

Susitikime dalyvavo: Seimo narys Rytas Kupčinskas, Kauno miesto savivaldybės tarybos narys Vygantas Gudėnas, UAB “Kauno autobusai“ Generalinis direktorius Naglis Simanavičius, technikos tarnybos vadovas Kęstututis Derliūnas, Finansų tarnybos vadovė Edita Gudišauskienė, keleivių vežimo tarnybos vadovas Rimas Stankaitis, Ittarnybos vadovas Virginijus Pavilonis, darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Bronius Bučelis, vicepirmininkas Mindaugas Klimašauskas.

Bronius Bučelis
LKADPSF pirmininkas

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!