Jonaviečių delegacija viešėjo trišalės tarybos posėdyje utenoje

Jonavos rajono savivaldybę atstovavo meras Mindaugas Sinkevičius, vicemeras Vytautas Venskūnas, savivaldybės  tarybos nariai Saulius Jakimavičius , Vladas Sakalauskas ir Edmundas Gedvila, kuris kartu atstovavo Jonavos rajono verslininkų darbdavių asociaciją, taip pat Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Lineta Jakimavičienė.


Jonavos darbdavius vizite į Uteną atstovavo Jolita Peleckienė ir Irena Žotkevičienė iš Jonavos verslininkų  darbdavių asociacijos ir Edmundas Mulokas iš Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Jonavos skyriaus.


Taip pat dalyvavo Jonavos rajono Sveikatos apsaugos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Artūras Šalaševičius,  Jonavos darbininkų sąjungos pirmininkas Valentinas Dranseika, Jonavos profesinių sąjungų susivienijimo pirmininkė Birutė Daškevičienė ir pavaduotojas Juozas Adomaitis.


Vienos dienos viešnagė Utenoje suplanuota įgyvendinant  Norvegijos finansinio mechanizmo Visuotinio deramo darbo ir trišalio dialogo skatinimo fondo bendrai finansuojamą projektą „Trišalio dialogo skatinimas Lietuvoje Jonavos rajone“, kurio tikslas – plėtoti trišalio dialogo instrumentus, siekiant sustiprinti socialinę partnerystę Jonavos rajono savivaldybės teritorijoje ir įkurti Trišalę tarybą prie Jonavos rajono savivaldybės.


Trišalės tarybos pagrindinis tikslas yra  kartu su profesinių sąjungų, darbdavių bei savivaldybės atstovų pastangomis, spręsti pačias „aštriausias“ miesto problemas.  Dažniausiai, kaip ir  Trišalės  tarybos prie Utenos savivaldybės atveju, tarybą sudaro trys darbdavių organizacijų atstovai, trys savivaldybės atstovai ir trys profesinių sąjungų atstovai.


Utenos rajono Trišalės tarybos pirmininkė  Laimutė Taleikienė, pradėdama posėdį pristatė posėdžio dalyvius ir svečius, bei trumpai papasakojo apie  pačios tarybos veiklą. Perskaitė posėdžio darbotvarkę ir nustatė pasisakymų reglamentą.


Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas, pasisakydamas apie Trišalės tarybos veiklą pabrėžė, kad svarbiausia,kad visos interesų pusės turėtų siekti bendrų interesų, o ne tik savo tikslų ir į tarybą siūlyti tik kompetentingus atstovus,  tik tuomet šios tarybos darbas bus veiksmingas. Jis pasidžiaugė, kad Utenos rajono trišalė taryba tikrai veikia ir į jos sprendimus dažnai atsižvelgia Utenos rajono savivaldybės tarybos nariai priiminėdami jų rajonui svarbius sprendimus.


Sekantis pasisakė Jonavos rajono savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius. Jis teigė, kad yra už kostruktyvų dialogą ir džiaugiasi Jonavos profesinių sąjungų iniciatyva įkurti Trišalę tarybą prie Jonavos rajono savivaldybės. Nuoširdžiai padėkojo uteniškiams už pakvietimą apsilankyti Utenoje ir galimybę perimti jų patirtį.


Vėliau trišalei tarybai Utenos rajono savivaldybės strateginio planavimo ir investicijų valdymų skyrius pateikė informaciją apie smulkaus ir vidutinio verslo rėmimą Utenos rajone.


Eligija Židonienė, Utenos rajono savivaldybės gydytoja pateikė informaciją apie socialinės paramos teikimo politiką Utenos rajono savivaldybėje, bei perspektyvas lėšų taupymui ir užimtumo didinimui.


Tarybos posėdyje viešėjęs Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas, Lietuvos respublikos Trišalės tarybos narys Artūras Černiauskas pristatė Tarptautinės darbo organizacijos Asociacijų laisvės rekomendacijas. Taip pat  kartu su posėdyje dalyvavusia Lietuvos pramonininkų konfederacijos atstove Dovile Baškyte papasakojo apie LR trišalės tarybos darbo patirtį. Komitetų ir komisijų prie Triašalių tarybų steigimą ir jų veiklų kryptis.


Vėliau vyko Utenos rajono savivaldybės Triašalės tarybos narių pasidalijimas darbo patirtimi. Jonaviečiai išsakė savo idėjas, klausinėjo. Posėdis baigėsi nuoširdžia diskusija.


 


Jonavos profesinių sąjungų susivienijimo informacija

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!