Moterų teisės ir lyčių lygybė lietuvoje bei europos sąjungoje

Kalbėjome apie vaikus, kurie auga globos namuose. Valstybė skiria 2,5 tūkstančio litų per mėnesį vaiko ugdymui, bet savarankiškam gyvenimui jų visai neparuošia.  Kokią ateitį kurs šie vaikai? Vaikams geriau augti šeimoje, bet ir šeimų yra įvairių… Dažnai vaikai augdami pas  globėjus  paruošiami  gyvenimui  geriau nei augdami asocialiose šeimose ar šeimose, kur jiems neskiriama dėmesio.


Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pobedinskienė bei  viceministrės labai gilinasi į  šį klausimą ir, Seimo narės nuomone, bus padaryta teigiamų pokyčių šeimos ir vaiko gerovės klausimais.


Į klausimą dėl kvotų moterims LR Seime ir savivaldoje, Dalia Teišerskytė atsakė, kad ji už kvotas – kuo daugiau moterų valdžioje, tuo daugiau tvarkos, tik ar esame pasiruošę, ar yra iš ko rinkti? Žmonės pasiilgę gerumo ir tiesos, todėl einant į Seimą reikia mylėti žmones.


Nėra neišsprendžiamų klausimų, sako Dalia Teišerskytė, tik reikia būti aktyviems, rašyti seimo nariams, reikia kalbėtis kol rasime sprendimus.


Antroje dalyje kalbėjome kitu labai svarbiu klausimu – žmogaus sveikatą, ilgo gyvenimo paslaptis. Gydytoja Danguolė Vasilauskienė pasakojo kaip žmogaus savijauta susijusi su jo organų funkcijomis. Aiškino, kokiu paros laiku, koks organas dirba. Yra 12 meridianų, 12 organų ir kiekvienas jų aktyviausiai veikia po 2 valandas. Kalbėjome apie taisyklingos mitybos principus.


Kad žmogus ilgai gyventų reikia teisingai elgtis, taisyklingai maitintis, valdyti emocijas, šypsotis, mažinti stresą, teisingai kvėpuoti ir viskas bus gerai.


Medicinos mokslų daktaras Audrius Vasiliauskas kalbėjo apie kvėpavimo įtaką mūsų gyvenimui.


Teisingas kvėpavimas turi daugiau įtakos nei sveika mityba. Taisyklingas kvėpavimas pirmoji priežastis šalinant daugumą ligų. Jis ilgina gyvenimo trukmę, gerina imuninę sistemą ir medžiagų apykaitą.


Lektoriai atsakė į klausimus, padiskutavome ir išsiskirstėme iki kito renginio.


 


LPSK moterų centro informacija

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!