Kirtavietėse – gausu darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų pažeidimų bei nelegalaus darbo

Dažniausi pažeidimai – nesaugiai įrengtos darbo vietos, nesilaikoma buitinių, sanitarinių ir higienos patalpų įrengimo reikalavimų, nepakankama darbuotojų saugos ir sveikatos vidinė kontrolė, darbuotojai neapmokyti ar neinstruktuoti saugiai dirbti.


Šiaulių ir Alytaus apskrityse dėl nustatytų darbuotojų saugos ir sveikatos teisės aktų pažeidimų du darbdaviai patraukti administracinėn atsakomybėn, jiems skirtos 800 litų ir 500 litų baudos.


Dvylikoje kirtaviečių darbo inspektoriai nustatė nelegalaus darbo atvejų. Daugiausiai nelegaliai dirbusių asmenų nustatyta Šiaulių (9 asmenys) ir Marijampolės (7 asmenys) apskrityse. Panevėžio apskrityje vienoje kirtavietėje darbavosi net 4 galimai nelegalūs darbuotojai.


Iš nurodytųjų galimai nelegaliai dirbusių asmenų 4 asmenys patraukti administracinėn atsakomybėn už komercinės ar ūkinės veiklos tvarkos pažeidimus (miško kirtimo vykdymas neturint verslo liudijimo užsiimti miško ruošos veikla); jiems skirtos baudos po 250 litų. Dėl kitų galimai nelegaliai dirbusių asmenų surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai perduoti nagrinėti teismams.


 


VDI informacija


www.vdi.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!