Lr trišalės tarybos posėdis

Informuojame, jog Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijai LR trišalėje taryboje atstovauja Artūras Černiauksas, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas (jį šiame posėdyje pavadavo LPSK pirmininko pavaduotojas Algirdas Kvedaravičius), Gražina Gruzdienė, Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos pirmininkė, Aleksandras Posochovas, Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas.


LR trišalės tarybos posėdžio protokolo ir tikslių sprendimų formuluočių kol kas neturime, tad pateikiame svarstytų klausimų komentarus ir LPSK nuomones.


 


Posėdžio metu buvo svarstomi šie klausimai:


Užimtumo fondo 2013 metų sąmatos projektas.


Šiam dokumentui LR trišalėje taryboje pritarta vienbalsiai.


 


Teisės aktų projektams, susijusiems su 2006 m. Tarptautinės darbo organizacijos konvencijos dėl darbo jūrų laivyboje nuostatų perkėlimo – pritarta vienbalsiai. Šio klausimo svarstymas bus tęsiamas LR Seime.


 


Situacija darbo rinkoje, susijusi su padidintos minimalios mėnesinės algos (MMA) mokėjimu.


Šio klausimo svarstymo metu paaiškėjo, kad LR trišalės tarybos nariams nepateikta išsami informacija dėl smulkiojo ir vidutinio verslo bankrotų, o darbo grupė dar ruošia kriterijus, kuriais vadovaujantis, minimali mėnesio alga (MMA) galėtų būti nedidinama.


LPSK pirmininko pavaduotojas Algirdas Kvedaravičius, išsakė nuomonę, jog ne profesinėms sąjungoms ar Vyriausybei privalu sugalvoti, kaip smulkiojo verslo darbuotojams nedidinti MMA. Verslininkai turėtų pateikti argumentuotus įrodymus, kuriais įrodytų, jog jų verslu neišgalimas darbuotojams mokėti nustatytos minimalios mėnesio algos.


Nutarta, jog darbo grupė tęsia pradėtą veiklą šiuo klausimu.


 


Pateikus informaciją dėl susitikimų su regionų trišalėmis tarybomis, nutarta, kad LR trišalės tarybos ir regionų bendradarbiavimas taptų nuolatiniu.    


 


Komitetų ir komisijų prie Lietuvos Respublikos trišalės tarybos veiklos pateikimas.


Nutarta Lietuvos Respublikos trišalės tarybos posėdžiuose išklausyti komitetų ir komisijų prie Lietuvos Respublikos trišalės tarybos vadovų ataskaitas ir kviesti juos į Lietuvos Respublikos trišalės tarybos posėdžius.


 


Lietuvos Respublikos trišalės tarybos pirmininko rinkimų metu vienbalsiai išrinktas Vytautas Vidmantas Zimnickas – Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos prezidiumo narys.


 


Planuojama, kad kitas LR trišalės tarybos posėdis bus surengtas 2013 m. balandžio 5 d.


 


 


Algirdas Kvedaravičius


LPSK pirmininko pavaduotojas

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!