Degalinių tinklo darbuotojų profesinė sąjunga pasirašė naują kolektyvinę sutartį

„Pirmąją kolektyvinę sutartį pasirašėme vieni pirmųjų Lietuvoje – 2002 metais. Šią sutartį nuolatos peržiūrime ir atnaujiname, atsižvelgdami į pokyčius mūsų kompanijoje ir Lietuvoje. O šiandien džiaugiamės pasirašę jau penktąją sutartį su Darbuotojų profesine sąjunga.“, – sakė Giedrius Bandzevičius, UAB „Lietuva Statoil“ generalinis direktorius.


 


„Per daugiau nei dešimt metų nuo profesinės sąjungos įkūrimo,  UAB „Lietuva Statoil“ buvo ir yra ne tik socialiai atsakingos įmonės, bet ir brandaus socialinio dialogo pavyzdys Lietuvoje“, – sakė Aleksandras Posochovas, Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas.


 


„Norėčiau išskirti keletą aktualių ir svarbių naujosios sutarties pakeitimų, tokių kaip: atostogų dienų apskaita kalendorinėmis dienomis ir priedo už viršvalandžius padidinimas nuo 0,5 iki 0,75 procento. Šie pakeitimai leidžia supaprastinti kasmetinių atostogų apskaitą ir palengvina darbo laiko planavimą“, – sakė Neringa Kazlauskaitė, personalo departamento vadovė. 


 


Personalo departamento direktorė teigimu, dialogas su darbuotojais – būtinas: „Darbuotojai yra svarbiausia bendrovės dalis, todėl ir jų dalyvavimas įvairiais įmonės valdymo lygmenimis yra svarbus. Su profesinės sąjungos atstovais glaudžiai bendradarbiaujame, susitinkame kartą per ketvirtį ir aptariame darbo rezultatus, svarstome, į ką reiktų atkreipti didžiausią dėmesį.


 


„Tikiuosi, kad ir ateityje kartu spręsime atsiradusius iššūkius. Darbuotojus kviečiu būti aktyviais,  kad kartu galėtume aptarti iškilusius klausimus“, – sakė Aleksandras Posochovas.


 


Įmonės ir profesinės sąjungos atstovai pabrėžia kolektyvinės sutarties naudą įmonei, nes tai padeda sutarti dėl abiems pusėms naudingų procesų bei darbo sąlygų, kurias pagal teisės aktus galima aptarti ir užfiksuoti kolektyvinėje sutartyje.


 


Tarptautinei degalų mažmeninės prekybos kompanijai „Statoil Fuel & Retail“ priklausanti bendrovė „Lietuva Statoil“ Lietuvoje valdo 75 degalinių tinklą.


 


 


 


UAB „Lietuva Statoil“ darbuotojų profesinės sąjungos informacija


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!