Surengti naudingi seminarai darbuotojams

Vykdant pasirašytą susitarimą  su Kauno krašto pramoninkų ir darbdavių asociacija tarp įmonių ir veikiančių profsąjungų, vykdant projektą „Socialinio dialogo skatinimas privataus ir valstybinio sektoriaus įmonėse“, bendrovės darbuotojams surengtas seminaras Kauno autobusai patalpose, o administracijos darbuotojams išvažiuojamasis seminaras. Birštone, pagal iš anksto suderintą priemonių planą, kurį pasirinko darbuotojai:


1.      Spalio 18 d. „Darbuotojų drausminė atsakomybė ir darbo ginčai“. Lektorius Mantas Mikalopas


2.      Spalio 19 d. „Veiksmingas psichologinis poveikis vadovaujant“. Lektorius Vilniaus universiteto filosofijos ir kultūros studijų katedros vedėjas doc.  Donatas Pilinkus.


 


Spalio 18 d. seminare dalyvavo 20 UAB „Kauno autobusai“ darbuotojų (darbininkai ir autobusų vairuotojai) bei šio projekto įmonių darbuotojų koordinatorius UAB „Kauno autobusai“ pirmininkas ir LPSK Kauno regiono centro pirmininko pavaduotojas Bronius Bučelis.


Projekto „Socialinio dialogo skatinimas privataus ir valstybinio sektoriaus įmonėse ir organizacijose“ partneriai: AB „Autrolis“ (mokymus koordinuoja personalo skyriaus apskaitininkė Edita Šelkovskienė), AB „Vernitas“ (mokymus koordinuoja personalo skyriaus vadovė Salomėja Griškaitytė), UAB „Evekas“ (mokymus koordinuoja personalo skyriaus vadovė Salomėja Griškaitytė), UAB „Kauno autobusai“ (mokymus koordinuoja personalo skyriaus vadovė Valentina Bikauskienė), UAB „Kauno liftai“ (mokymus koordinuoja gamybos skyriaus viršininkė Aušra Misiūnaitė).


Projekte numatyta, iki 2014 m. vasario 14 d., pasirašyti 6 kolektyvines sutartis ir įsteigti 4 Darbų saugos ir sveikatos komitetus.


Spalio 18 d. vykusiame seminare, įžanginiu žodžiu susirinkusius UAB „Kauno autobusai“ darbuotojus pasveikino Bronius Bučelis, linkėdamas geros kloties ir pasisekimo įgyvendinant projektą bendrovėje bei tikėdamas, kad bendrovės darbuotojai aktyviai dalyvaus ruošiant kolektyvinę sutartį ar teikiant siūlymus.


Renginyje dalyvavęs UAB „Kauno autobusai“ generalinis direktorius Mindaugas Grigelis palinkėjo bendrovės darbuotojams pasisemti teisinių ir praktikinių žinių seminare.        Lektorius, teisininkas – Mantas Mikalopas, bendrovės darbuotojus supažindino su Darbo        kodekso straipsniais ir jų taikymu pareiškiant darbuotojui drausminę nuobaudą. Supažindino su drausmės atsakomybės pagrindais, įrodinėjimo pareiga ir drausminių nuobaudų skyrimo tvarka, pateikė kriterijus parenkant drausminę nuobaudą ir drausminės nuobaudos ginčijimą Darbo ginčų komisijoje. Pavyzdžiais iliustravo teisminės praktikos patirtį supažindinant darbuotojus su priimtais teismo sprendimais.


Dažniausiai darbuotojų teises teismuose gina profesinės sąjungos atstovaudamos darbuotojo teisėms teisme. Seminaro metu supažindino su Darbo ginčų nuostatais ir nauja tvarka, kuri įsigalios nuo 2013 m. sausio 1 dienos.


Atliktos praktikinės užduotys ir diskusijos seminare su darbuotojais.


Spalio 19 d. Birštone vyko seminaras tema „Veiksmingas psichologinis poveikis vadovaujant“ lektorius Vilniaus universiteto filosofijos ir kultūros studijų katedros vedėjas doc.  Donatas Pilinkus. Įžanginiu žodžiu susirinkusius UAB „Kauno autobusai“ darbuotojus pasveikino Bronius Bučelis ir palinkėjo geros kloties ir pasisekimo įgyvendinant projektą bendrovėje. Seminare dalyvavo 15 bendrovės darbuotojų. Seminaro metu lyderystė ir tradiciniai lyderio stiliai bei šiuolaikinis požiūris į vadovavimą.


Vadovauti, tai organizuoti žmonių veiklą, siekiant organizacijos tikslų, bei kurti tos veiklos sėkmės sąlygas. Seminaro metu analizuota ar vadovas ir lyderis – tas pats, pateikiant sėkmingiausią veikos formulę.


Seminaro metu supažindinta su lyderių savybėmis, tikslais ir tradicinio lyderio stiliais. Pateiktas šiuolaikinis požiūris į vadovavimą, personalizmuotos vadovavimo teorijos ir vadovavimas kaip socialinė sąveika organizacijose.


Seminaro metu įvertintas praktinis šiuolaikinių vadovavimo teorijų vertinimas, pateiktos išvados.


Seminaro metu darbuotojai sprendė praktikines užduotys grupėmis.


Baigiantis seminarui, buhalterijos darbuotojoms geriausiai atlikusioms praktikines užduotis, lektorius Donatas Pilinkus atminimui padovanojo šachmatų lentą, o baigiant seminarą darbuotojams patarė, kad nėra nė vieno optimalaus vadovavimo stiliaus, jį kuria vadovas pelnęs savo darbuotojų autoritetą ir pagarbą.


 




 


 


 


 


 


 


 


 




 


 


 


 


 


 


 


 


 


Bronius Bučelis.


UAB „Kauno autobusai“ pirmininkas


ir LPSK Kauno regiono centro pirmininko pavaduotojas

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!