Balandžio 28-oji – tarptautinė darbuotojų saugos ir sveikatos diena

Pasauline darbuotojų saugos ir sveikatos diena siekiama atkreipti didesnį visuomenės dėmesį į tą žalą ir skausmą, kuriuos sukelia abejingumas darbo sąlygoms, į darbdavio pareigą pasirūpinti, kad jos būtų saugios ir nekenktų sveikatai. Lygiai taip svarbu, kad ir darbuotojai suvoktų būtinybę patys saugoti save ir laikytis saugaus darbo reikalavimų. Ši diena – tai proga priminti, kad jokios kompensacijos už blogas darbo sąlygas nėra saugaus darbo kultūros dalis – darbuotojo sveikata nėra prekė ir negali būti perkama.


Jau šešerius metus, minint Pasaulinę darbuotojų saugos ir sveikatos dieną, be kitų renginių, tradiciškai rengiama ir Valstybinės darbo inspekcijos Pavasario konsultacijų diena. Paskutinę balandžio savaitę inspektoriai įvairiose šalies vietovėse, labiau nuo apskričių centrų nutolusiose vietovėse, savivaldybėse, įmonėse susitiks su įmonių, padalinių vadovais, specialistais, darbuotojais, profesinių sąjungų atstovais, atsakys į juos dominančius klausimus, konsultuos aktualiomis darbuotojų saugos ir sveikatos, darbo teisės temomis. Šios dienos minėjimo konsultacijų / seminarų grafikas bus paskelbtas Valstybinės darbo inspekcijos interneto svetainėje.


Valstybinė darbo inspekcija kreipiasi į įmonių vadovus, profesines sąjungas ragindama įvairiomis galimomis formomis Pasaulinę darbuotojų saugos ir sveikatos dieną, kurios ištakos susijusios su tarptautinių profesinių sąjungų minima Tarptautine žuvusių bei sužalotų darbuotojų atminties diena, pažymėti kiekvienoje įmonėje: prisiminti žuvusiuosius ar nukentėjusius darbe, aukščiausiu lygiu aptarti darbuotojų saugos ir sveikatos problemas.


 


 


Šaltinis:


www.vdi.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!