Europos švietimo profesinių sąjungų komiteto (etuce) vadovas martin romer susitiks su šmm ministru gntaru steponavičiumi aptarti streikavusių mokytojų reikalavimus

Tą pačią dieną Vilniuje, Holiday Inn viešbutyje, 9 val. susitinka Šiaurės, Rytų ir dalies Vakarų Europos  švietimo profesinių sąjungų ir darbdavių atstovai. Bus aptarti mokytojų įdarbinimo ir išlaikymo švietimo sektoriuje klausimai, mokytojų  statuso, socialinio dialogo nacionaliniame ir Europos lygmenyje perspektyvos.  Šis susitikimas yra  projekto: “Mokytojų įdarbinimas ir išlaikymas švietimo sektoriuje – socialinio dialogo dalis“ veikla. Projektą įgyvendina Europos švietimo profesinių sąjungų komitetas (ETUCE) bendradarbiaujant su Europos švietimo darbdavių  federacija (EFEE), remiant Europos Komisijos Užimtumo, socialinių reikalų ir įtraukties generaliniam direktoratui. Projektas buvo pradėtas 2011 metų rugsėjį ir tęsis metus.
Projekto tikslas – išnagrinėti esamą situaciją ir esamas nacionalines įdarbinimo ir išlaikymo švietimo sektoriuje strategijas, siekiant sukurti vieningą socialinių partnerių požiūrį.
Projektas taip pat remia Europos sektorinio socialinio dialogo komiteto darbo grupės „Dėl demografinių iššūkių“ darbą, taip pat kuria sinergiją tarp švietimo sektoriaus ir kitų sektorių .


 


Daugiau informacijos:


http://etuce.homestead.com/ETUCE_SD_projects.html#anchor_82


 


 


LŠPS informacija


www.svietimoprofsajunga.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!