Švietimo profesinės sąjungos planuoja griežtesnes protesto formas

Lietuvos švietimo profesinė sąjunga ir LŠDPS Žemaitijos susivienijimas pareiškia, jog švietimo ir mokslo ministras, vengdamas pradėti derybas dėl mitinge išdėstytų reikalavimų įgyvendinimo terminų ir priemonių, kuria prielaidas socialiniam konfliktui, už kurio pasekmes privalės prisiimti visišką atsakomybę. Paskutinė atsainaus ministro požiūrio į socialinį dialogą iliustracija, gruodžio 16 d. paskubomis Švietimo ir mokslo ministerijoje surengtas pasitarimas dėl 2012 metų biudžeto. Jo metu susirinkusiems buvo pateikti keli lėšų švietimui karpymo variantai, net neslepiant, jog nelaukiama pritarimo tokiems planams. Tačiau profesinės sąjungos įsitikinusios, jog bet koks švietimo sektoriaus biudžeto mažinimas neigiamai paveiks visos šalies ateitį.


LŠDPS Žemaitijos susivienijimo Koordinavimo taryba savo posėdyje jau nutarė pradėti ruoštis 2 valandų įspėjamajam streikui. Tuo tikslu švietimo įstaigose pradėti rinkti pedagogų, kurie palaikytų streiką, parašai, nors pagal LR Darbo kodeksą to daryti ir nereikia. Manoma, jog toks žingsnis padės labiau mobilizuoti švietimiečius.


2012 m. sausio 5 d. kviečiamai Lietuvos švietimo profesinės sąjungos Tarybai, taip pat bus siūloma priimti atitinkamus sprendimus dėl pasirengimo tolesnėm protesto akcijom. Visos Lietuvos švietimo profesinės sąjungos raginamos informuoti švietimo darbuotojus apie susiklosčiusią padėtį bei apsispręsti, ar visi palaiko kolegų iš Žemaitijos pasirinktą protesto būdą.


Lietuvos švietimo profesinė sąjunga ir LŠDPS Žemaitijos susivienijimas kviečia visus Lietuvos pedagogus pademonstruoti orią profesinę bei pilietinę poziciją bei išreikšti solidarumą profesinėms sąjungoms, ginant visų švietimo darbuotojų interesus.


 


 


LŠPS ir LŠDPS Žemaitijos susivienijimo pareiškimas

www.svietimoprofsajunga.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!