Lr vyriausybė vėl apgavo pensininkus – lėšų pritrūko pareigūnams, mokslininkams ir kultūros darbuotojams

LR Seime įregistruotas Lietuvos Respublikos socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinojo įstatymo  15 straipsnio pakeitimo įstatymo projektas, kuriuo Socialinės apsaugos ir darbo ministerija siūlo dar metus neatstatyti valstybinių pensijų pareigūnams, mokslininkams, teatrų ir koncertinių įstaigų darbuotojams, aiškindama tuo, kad „šios išmokos dažniausiai yra papildomos, mokamos kartu su valstybinėmis socialinio draudimo pensijomis“, todėl šių pensijų dydžius į 2009 m. lygį grąžinti tik nuo 2013 m. sausio 1 d.


Šį siūlymą ministerija grindžia ir solidarumo principu, nors rentos, paskirtos ir mokamos LR Prezidentui, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarams, kūno kultūros ir sporto darbuotojams, vadovaujantis įstatymo pakeitimo projektu, bus atstatomos jau nuo kitų metų.


 


Kyla klausimas, ar tikrai valstybėje vis dar „ypatinga padėtis (ekonomikos krizė, gaivalinė nelaimė ir pan.), kai neįmanoma sukaupti tiek lėšų, kiek yra būtina išmokas mokėti“ (LR konstitucinio teismo išvada), kai Vyriausybės klerkai, Seimo nariai, ministerijų darbuotojai lepinasi piniginiais priedais, išvykomis bei kitomis privilegijomis? Ar beveik keturis metus solidariai veržęsi diržus žmonės vis dar neturi teisės gauti tai, kas jiems įstatymiškai priklauso?


 


Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija tiki, jog dauguma LR Seimo narių suvokia, kad visuomenės supriešinimas ir taupymas dirbančiųjų sąskaita – ne tinkamiausias būdas stabilizuoti deficitinę valstybės biudžeto būklę ir tikisi, jog šis įstatymo pakeitimo projektas nebus priimtas.


 


 


Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!