Lšps atstovai dalyvaus vyriausybės sudarytose darbo grupėse dėl šakos kolektyvinės sutarties ir darbo užmokesčio klausimus spręsti

Valdyboje  buvo svarstomas klausimas dėl atstovų delegavimo į Lietuvos Respublikos socialinės ir darbo ministerijos sudarytas dvi darbo grupes, kuriose tikimasi surasti sprendimus ir pasiekti susitarimo dviem klausimais. Pirmoje grupėje – identifikuoti darbdavių atstovus viešajame sektoriuje bei nustatyti profesinių sąjungų organizacijų atstovavimo kriterijus dalyvaujant derybose dėl šakos kolektyvinės sutarties, o antroje – spręsti klausimus, susijusius su darbo užmokesčiu, minimaliąja mėnesine alga bei bazinio dydžio perspektyvų. Į šias darbo grupes LPSK valdyboje be kitų šakinių profesinių sąjungų atstovų buvo deleguoti  Rūta Osipavičiūtė ir Audrius Jurgelevičius.


Šios darbo grupės buvo sudarytos, kai LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, vykdydama Ministro Pirmininko 2011 m. liepos mėn. 15 d.Nr. 62-3212 pavedimą, pritarė LR Trišalės tarybos pateiktiems pasiūlymams sudaryti tokias darbo grupės.


Taip pat, be minėto klausimo LPSK Valdyboje buvo aptarta  situacija  ir streiko organizavimo galimybė UAB „Švyturys–Utenos alus“;  LPSK narių dalyvavimas Euromitinge Vroclave  š. m. rugsėjo 17 dieną. Valdybos posėdyje dalyvavęs LR Seimo narys A. Sysas pristatė Seime pateiktus teisės aktų papildymo projektus, atsakė į Valdybos narių klausimus.


 


 


Rūta Osipavičiūtė


www.svietimoprofsajunga.lt


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!