„švyturys–utenos alus“ apskundė teismo sprendimą dėl streiko

Primename, kad darbuotojai balsavimo būdu nusprendė skelbti streiką, nes, jų manymu, bendrovė nesilaiko kolektyvinėje sutartyje numatyto punkto, kad atlyginimai turi didėti kompensuojant infliaciją – 12,4 proc.


Bendrovė kreipėsi į teismą prašydama pripažinti streiką neteisėtu. Teismas iš pradžių bendrovės prašymu streiką atidėjo 30-čiai dienų. Skelbiant galutinę nutartį pripažinta, kad darbuotojai turi teisę streikuoti.


Prieš teismo sprendimą „Švyturio-Utenos alaus“ korporatyvinių reikalų direktorius Dainius Smailys teigė, kad „nesutarimai kyla mums ir profsąjungų vadovams skirtingai interpretuojant vieną kolektyvinės sutarties punktą dėl kasmetinio atlyginimų peržiūrėjimo. Tokioje situacijoje yra civilizuota išeitis palikti sprendimo teisę teismui, o priežasčių nepasitikėti teismo sprendimu nėra”.


„Mes vykdome kolektyvinę sutartį, o profsąjungų reikalavimas pakelti darbo užmokestį 12,4 proc. neatitinka nei kolektyvinės sutarties nuostatų, nei šiandienos realybės. Todėl ir kreipėmės į aukštesnės instancijos teismą“, – komentuoja „Švyturio-Utenos alaus“ žmogiškųjų išteklių ir administravimo direktorė Vilija Pinkevičiūtė.


Streikas numatytas liepos 25 d.


 


 


DELFI

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!