Lšps plečia bendradarbiavimą su šalies savivaldybėmis

Susitikimų metu aptariama socialinio dialogo situacija miestuose bei rajonuose, identifikuojamos švietimo sektoriaus problemos bei numatomos tolimesnio miestų ir rajonų profesinių sąjungų bendradarbiavimo su savivaldybių vadovais perspektyvos.


Aptarti klausimai gali tapti kolektyvinių susitarimų, kuriuos planuojama pasirašyti savivaldybėse jau ateinančiais mokslo metais, objektu. Kai kuriose savivaldybėse prie regioninių Trišalių tarybų jau veikia švietimo sektoriniai komitetai, kai kur jie tik steigiami, bet visur nuosekliai kuriamas nuolatinio socialinio dialogo ir socialinių partnerių atstovavimo mechanizmas, koks yra absoliučioje daugumoje vakarietiškos demokratijos raidos kelią pasirinkusiose šalyse.


Produktyvus socialinių partnerių bendradarbiavimas savivaldybių lygmenyje išlieka vienu iš svarbiausių LŠPS veiklos strateginių prioritetų.


Susitikimai jau įvyko Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Šiaulių, Visagino, Marijampolės, Anykščių, Joniškio, Elektrėnų, Rokiškio, Ukmergės, Šiaulių rajono savivaldybėse. Artimiausiu metu susitikimas planuojamas Pasvalio rajono savivaldybėje.


 


 


LŠPS informacija


www.svietimoprofsajunga.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!