Konferencijoje dominavo optimistinė nuotaika

Konferencijoje 2010 m. bendrovės situaciją pristatė generalinis direktorius Nerijus Vilūnas, įsipareigojimų, numatytą kolektyvinėje sutartyje, vykdymą aptarė V.Bierontienė, Personalo skyriaus vyresnysis vadybininkas Osvaldas Šimonėlis.


„Utenos trikotažo“ Personalo skyriaus vadovė Loreta Ribokienė pristatė vadovybės ir profesinės sąjungos susitarimą dėl kolektyvinėje sutartyje numatytų garantijų koregavimo 2011 metams, kuriam konferencija pritarė.


Pasak generalinio direktoriaus, 2010 metai bendrovei buvo „pakankamai geri“. Darbuotojų nereikėjo atleisti, buvo net priimta naujų, įmonės sąnaudos valdomos, skolų nei darbuotojams nei valstybės institucijoms nėra, o įsipareigojimai bankams mokami pagal suderintą grafiką.


V.Bierontienė, pristatydama ketverių metų ataskaitą, dėkojo darbuotojų atstovams padaliniuose, kurie turi atlaikyti pirmąsias strėles, kai darbuotojai yra kuo nors nepatenkinti, bei bendrovės vadovams, “kurie išklauso”.


Bendrovė nuo „Utenos trikotažas“ nuo seno turi tarptautiniais kriterijais sertifikuotą socialiai atsakingos įmonės statusą. Demokratiniai administracijos ir darbuotojų santykiai, realus socialinis dialogas, kurį sugeba užtikrinti profesinės sąjungos vadovė V.Bierontienė. Jos darbo sėkmę lemia neeiliniai derybininkės sugebėjimai, principingumas ir nuoširdus bendravimas su darbuotojais. Visa tai atsispindėjo ir  suvažiavime pateiktose išsamiose generalinio direktoriaus, personalo skyriaus ir profesinės sąjungos ataskaitose delegatams – darbuotojų atstovams.


Pasak V.Bierontienės, darbuotojams palanki kolektyvinė sutartis, paveldėta dar iš tų laikų, kai profesinei sąjungai vadovavo Laimutė Taleikienė (dabar – LPSK socialinio dialogo koordinatorė,  Utenos rajono Trišalės tarybos narė – red.).


Krizės sąlygomis, solidariai siekiant išsaugoti dėl aršios konkurencijos gana rizikingoje situacijoje ir iki sunkmečio buvusią įmonę, kai kurie socialinių garantijų punktai buvo „suspenduoti“, tačiau, kaip teigia administracija ir profesinė sąjunga, tik laikinai.


Apie tai, kad bendrovė vis labiau atsigauna, kad kai kurių darbuotojų kategorijų (pavyzdžiui, siuvėjų) jau sunkoka sukomplektuoti, buvo atvirai kalbama suvažiavime, kuriame apskritai dominavo optimistinė nuotaika.


 


Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) generalinė sekretorė Janina Matuizienė supažindino įmonės vadovus ir darbuotojų delegatus su pagrindiniais LPSK darbais ir įteikė V.Bierontienei LPSK padėkos raštą.


 


(ž. R.Motiejūnaitės-Pekkinen ir Juozo Stepono fotoreportažą)


 


PROFSĄJUNGŲ


INFORMACIJA


www.lprofsajungos.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!