Pirmą kartą posėdžiavo kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centrinis profesinis komitetas

Pirmajame posėdyje buvo išrinkti Centrinio profesinio komiteto pirmininkas ir pavaduotojas. Pirmininku buvo išrinktas ŠMM Bendrojo ugdymo ir profesinio mokymo departamento direktoriaus pavaduotojas Romualdas Pusvaškis, o CPK pavaduotoja tapo Lietuvos švietimo profesinės sąjungos tarptautinė sekretorė Tatjana Babrauskienė. Komiteto nariai patvirtino ir CPK reglamentą.


Komitetas aptarė Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centro direktoriaus pavaduotojo, Vincento Dienio pristatytą projektą „Lietuvos kvalifikacijų sandaros susiejimas su Europos kvalifikacijų sandara proceso skaidrumo ir susiejimo rezultatų pripažinimo tarptautiniu mastu užtikrinimas“.


Projekto tikslas – atlikti darbus, kurie padėtų Lietuvai susieti Lietuvoje teikiamas kvalifikacijas su Mokymosi visą gyvenimą Europos kvalifikacijų sandara (toliau – EKS), kaip tai buvo rekomenduota valstybėms narėms Europos Parlamento ir Tarybos 2008 m. balandžio 23 d. rekomendacijoje 2008/C 111/01/EB “Dėl Europos mokymosi visą gyvenimą kvalifikacijų sandaros kūrimo”.


Šioje rekomendacijoje valstybėms narėms rekomenduojama: iki 2010 m. susieti savo nacionalines kvalifikacijų sistemas su Europos kvalifikacijų sandara, visų pirma – skaidriai nurodyti, kuriuos EKS lygmenis atitinka jų kvalifikacijų lygmenys, o taip pat patvirtinti priemones, kad iki 2012 m. visuose naujuose kompetentingų institucijų išduotuose kvalifikacijų pažymėjimuose, diplomuose ir Europaso dokumentuose, naudojant nacionalines kvalifikacijų sistemas, būtų pateikta aiški nuoroda į atitinkamą Europos kvalifikacijų lygmenį.


Posėdyje taip pat buvo tartasi dėl sektorinių profesinių komitetų profesiniams standartams rengti. Sektorinis profesinis komitetas – kolegiali, bendradarbiavimo pagrindu sudaryta patariamoji institucija, koordinuojanti kvalifikacijų klausimus konkrečiame ūkio sektoriuje – veiklų grupėje pagal jų ekonominę funkciją, produktus, paslaugas arba technologijas remdamasi Ekonominės veiklos rūšių klasifikatoriumi.


 


 


LŠPS informacija


www.svietimoprofsajunga.lt


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!