A.kubilius: socialinės išmokos ir pensijos į buvusį lygį grįš 2012-aisiais

“Dabar galiojantis įstatymas, kuris numato pensijų sumažinimą, galioja iki 2012 metų ir dar niekas nepasakė, kad norėtų jį pratęsti, taigi 2012 metų sausio 1 dieną toks sumažinimas nustos galioti, tai reiškia grįš anksčiau mokėtų pensijų dydžiai”, – antradienį interviu Lietuvos radijui sakė A.Kubilius.


Jis priminė, kad pernai liepą Vyriausybė patvirtino sumažintų pensijų kompensavimo tvarkos koncepciją ir pagal ją bus parengtas įstatymo projektas.


“Visiškai akivaizdu, kad numatant tokias išlaidas, mes turėsime ir toliau skirti ypatingą dėmesį šalies finansų stabilumui – neleisti didėti deficitui ir valstybės skolai”, – kalbėjo Vyriausybės vadovas.


Prieš savaitę šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė teigė siūlysianti jau kitąmet grąžinti pensijas į prieškrizinį lygį.


Vyriausybė anksčiau žadėjo iki šių metų spalio pateikti Seimui įstatymų pataisas dėl sumažintų pensijų kompensavimo.


2009-ųjų pabaigoje Seimas nusprendė, kad dėl krizės sumažintos pensijos ir kitos socialinės išmokos bus mokamos iki 2012-ųjų pradžios. Seimas jau atmetė visus siūlymus pensijas į 2009 metų lygį grąžinti anksčiau.


Seime pernai rudenį svarstant, ar pensijas vėl grąžinti į buvusį lygį jau 2011 metais, Vyriausybė teigė, kad tam biudžete papildomai reikėtų 600 mln. litų.


Teigiama, kad pensijų didinimas padidintų fiskalinį deficitą iki daugiau kaip 5,8 proc. bendrojo vidaus produkto ir taip pažeistų Europos Sąjungos rekomendacijas Lietuvai iki 2012 metų sumažinti fiskalinį deficitą iki 3 procentų.


 


 


BNS


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!