Eesrk palaiko dialogą su euro komisarais

Komisaras išreiškė susidomėjimą EESRK darbu. Aptarta konferencija “Krizė Baltijos šalyse”, kurią gruodžio mėnesį Vilniuje organizavo Socialinis komitetas. Kadangi šioje konferencijoje dalyvavo ir komisaras Andor, jis teigė, kad tai jam leido jam pažinti situaciją Baltijos šalyse, ir, kad diskusijos su pilietinės visuomenės atstovais ir vėliau su ministrais ir ministru pirmininku buvo labai produktyvios. EESRK pirmininkas pakvietė Komisarą į kitą konferenciją ta pačia tema 2013 pradžioje, Lietuvai pirmininkaujant ES Tarybai.


Kalbai pasisukus apie Komisaro kompetencijos dalykus, jis iškėlė klausimą dėl pensijų dėl kurių jis žada 2011 m. rudenį parengti Baltąją knygą. Pastebėti efektyvių sprendimų dėl jaunimo nedarbo radimo sunkumai: situacija kiekvienoje valstybėje narėje yra įtakojama daugybės faktorių, todėl ir problemos, ir sprendimai yra (ir turi būti) skirtingi. Pavyzdžiui, kai kuriose valstybėse narėse nėra tokios problemos kaip jaunimo nedarbas, bet didelė jaunų žmonių migracija į kitas šalis. L. Andor žino, kad nėra stebuklingo sprendimo. Nepaisant to, jis siūlo kelius, kurie būtų tinkami visoms valstybėms narėms:


–         Stiprinti jaunų žmonių mobilumą;


–         Gerinti ryšį tarp švietimo ir užimtumo politikų;


–         Spartinti investavimą;


–         Sutvirtinti partnerystę su verslu.


S. Nilsson pristatė savo darbo programos prioritetus, EESRK projektus ir iniciatyvas, susietus su Strategija 2020 ir pasiūlė Komisarui EESRK palaikymą ir narių pastangas užimtumo, socialinių reikalų ir integracijos srityse. L. Andor teigė, kad jis visuomet palaiko kompromisus, kurių kartais pritrūksta socialiniame dialoge. Taip pat S. Nilsson‘as buvo informuotas, kad kiek įmanoma EESRK nariai bus kviečiami dalyvauti renginiuose aukščiau išvardintais klausimais – ir Briuselyje, ir už jo ribų. Galiausiai, jis išreiškė norą dalyvauti vienoje iš EESRK plenarinių sesijų. Atsižvelgiant į kitus jo įsipareigojimus, tai turėtų įvykti 2011 m. pavasarį.


 


 


Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos informacija


www.maistprofsajunga.lt


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!