Švietimo profsąjungos neišgąsdino nei draudimai, nei šaltas oras

Lietuvos švietimo ir mokslo profesinių sąjungų federacija (LŠMPSF) taip pat prisidėjo prie šios akcijos.


LŠMPSF pradėjo savo akciją spalvingu automobilių maršu Vilniaus gatvėmis, siekdama atkreipti dėmesį į švietimo problemas Lietuvoje. Į protesto akciją atvyko nariai  ne tik iš Vilniaus, bet ir iš Ukmergės, Rokiškio, Marijampolės, Kalvarijų, Elektrėnų, Visagino, Kauno, Vaikų globos namų susivienijimo.


Atvykę į Švietimo ir mokslo ministeriją švietimiečiai įteikė savo pareiškimą viceministrui Vaidui Baciui.


Vėliau net trys piketuotojų grupelės patraukė Vyriausybės link, ten demonstratyviai praėję pro jos įėjimą, išreiškė pasipiktinimą Vilniaus savivaldybe, kuri nedavė leidimo mitingui.


Nuo Vyriausybės pražygiavę iki Seimo, kur išreiškė savo palaikymą bado akciją paskelbusiems policininkams, visi sugrįžo prie Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pastato. Čia savo pasipiktinimą valdžia galėjo išreikšti visi norintys.


„Tik sveiki žmonės gali kurti normalią valstybę. Tačiau premjeras mano kitaip, jam reikalingi ligoniai. Premjeras turi atsistatydinti!“ – pastarasis Lietuvos medikų profesinių sąjungų pirmininkės Albinos Kavaliauskaitės teiginys buvo palydėtas gausių plojimų ir pritarimo šūksnių. Dar didesnį palaikymą sukėlė Vilniaus švietimo darbuotojų profesinių sąjungų susivienijimo pirmininkė Rūtos Osipavičiūtės siūlymas sudeginti nacionalinį susitarimą, kurį, beje, su Vyriausybe pasirašė ir profsąjungos. Tai ir buvo padaryta – minėto dokumento egzempliorius buvo simboliškai sudegintas.


LPSK pirmininkas Artūras Černiauskas pakvietė visus į visuotinį mitingą, kuris planuojama vyks lapkričio mėnesį.


 


 


LŠPS


www.svietimoprofsajunga.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!