Svarbūs sprendimai ir vėl priimami mokytojams už akių lšps pareiškimas švietimo ir mokslo ministrui

Plačioji pedagoginė visuomenė ir švietimo darbuotojų interesams atstovaujanti Lietuvos švietimo profesinė sąjunga tik iš spaudos sužinojo, kad Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius 2010 metų rugpjūčio 26 dieną pasirašė įsakymą dėl švietimo ir mokslo ministro 2009 m. gruodžio 14 dienos įsakymo Nr. ISAK-2711 „Dėl švietimo įstaigų darbuotojų ir kitų įstaigų pedagoginių darbuotojų darbo apmokėjimo tvarkos aprašo patvirtinimo“ pakeitimo, kuriuo dar kartą koreguojama pedagogų darbo apmokėjimo tvarka. Ministras G. Steponavičius ne kartą viešai yra prisižadėjęs prieš priimant visiems mokytojams rūpimus teisės aktus pasitarti su jų atstovais, tačiau eilinį kartą savo pažadą sulaužė. Ir vėl ministras „pamiršo“ vieną svarbiausių šalies pedagogams teisės akto projektą aptarti su mokytojų atstovais – profesinėmis sąjungomis.


Manome, kad tokie LR Švietimo ir mokslo ministro veiksmai pažeidžia ne tik viešo administravimo įstatymo nuostatas, bet ir pagrindinius socialinės partnerystės principus bei teises, apibrėžtas Tarptautinės darbo organizacijos (TDO) konvencijose, kurioms pritarė ir įsipareigojo gerbti, plėtoti, sąžiningai įgyvendinti Lietuvos valstybė, stodama į šią organizaciją. Tokie aukšto pareigūno veiksmai nėra toleruotini demokratinėje ir teisinėje valstybėje.


Lietuvos švietimo profesinė sąjunga reikalauja Švietimo ir mokslo ministro Gintaro Steponavičiaus viešai pasiaiškinti, kodėl jis pažeidinėja tarptautines konvencijas, šalies teisės aktus, socialinės partnerystės principus ir savo paties duotus pažadus. 


 


 


LŠPS


www.svietimoprofsajunga.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!