V.adamkus: reikia švietimo strategijos, dėl kurios sutartų visuomenė ir politikai

„Globalizacijos kontekste reikia patikimai grįsto ir aiškaus kelio – švietimo strategijos, dėl kurios sutartų visos visuomeninės grupės ir partijos, švietimas negali tapti vienos partijos prerogatyva“, – sakė V.Adamkus, tuo pačiu pastebėjęs, jog pokyčiai būtini, nes „atsinaujinimo dovanas gavo tos valstybės, kurios suvokė švietimo ir mokymo svarbą“.


Taip pat kadenciją baigęs prezidentas akcentavo, jog iki šiol mokykla neišlaisvinta iš biurokratijos, pasak jo, įkalinančios mokytoją, demonstruojančios valstybės nepasitikėjimą juo ir stabdančios kūrybiškus sprendimus.


„Mokykla apkrauta popierizmu, smulkmenišku reglamentavimu ir dviguba–triguba kontrole – tai rodo nepasitikėjimą mokykla, mokytoju“, – sakė V.Adamkus.


Kadenciją baigęs prezidentas švietimo ministrui Gintarui Steponavičiui dėkojo už prieš metus pradėtą aukštojo mokslo sistemą, tačiau matė kritikuotinų nuostatų ministerijos inicijuotoje vidurinio mokslo sistemos reformoje, kurią šiuo metu svarsto Seimas.


„Jau pamiršome tokį skaudulį, kai reikėjo vaikus grąžinti į mokyklas iš Gariūnų turgaus ir panašių vietų, bet ką aš matau – svarstant švietimo įstatymą lengva ranka balsuojama už tai, kad nepažangūs, neklusnūs vaikai šalinami iš mokyklos nenumatant, kur jiems eiti toliau,vadinasi, vėl kuriame sau problemą“, – sakė V.Adamkus.


 


BNS informacija


 


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!