Lšmpsf bendradarbiavimas su europos profesinių sąjungų švietimo komitetu

LŠMPSF atstovas LAMPSS tarptautinių ryšių koordinatorius dr. Linas Šumskas gegužės 18-20 d. ir birželio 14-16 d. dalyvavo Europos profesinių sąjungų konfederacijos surengtame seminare „Mokymas ir vadovavimas“.


Šiame renginyje dalyvavo per 20 dalyvių tiek iš „naujųjų“ tiek iš „senųjų“ Europos sąjungos šalių. Seminaro pagrindine tema – socialinio dialogo vystymas tarptautiniu ir nacionaliniu mastu. Nors renginyje dalyvavo įvairių pramonės šakinių profsąjungų atstovai, tačiau nemažai dėmesio buvo skirta ir švietimo bei mokslo srities socialinio dialogo tematikai.


Pranešimą seminare skaitęs Europos profesinių sąjungų švietimo komiteto (ETUCE) politikos koordinatorius David Poissonneau papasakojo apie birželio 11 d. vykusį Europos sektorinio socialinio dialogo švietimo komiteto (ESSDE) posėdį. Jis pažymėjo, kad švietimo ir mokslo sektoriaus darbuotojų dialogas su darbdaviais prasidėjo žymiai vėliau (lyginant su kitų ekonomikos sričių), tik šiais metais, kadangi ilgą laiką Europoje nebuvo sukurta Europos švietimo darbdavių federacija (EFEE).


Mes, Lietuvos atstovai, taip pat galime pasidžiaugti, kad europiniame socialinio komitete dirba ir Lietuvos atstovė – LŠMPSF tarptautinė sekretorė Tatjana Babrauskienė. Seminaro diskusijų metu buvo galimybė supažindinti kolegas Europos profsąjungų ir ETUCE atstovą su Lietuvos švietimo ir mokslo srities problemomis. Su ETUCE atstovu trumpai aptartos bendradarbiavimo ir solidarių bendrų veiksmų vykdymo galimybės socialinio dialogo stiprinimo srityje. Konsultavimasis su ETUCE paskatino sukurti kreipimąsi į šios organizacijos generalinį sekretorių Martin Romer „dėl situacijos Lietuvos švietimo ir mokslo srityje“.


 


dr. Linas Šumskas
LAMPSS narės KMU BMTI profesinės sąjungos pirmininkas,
LAMPSS tarptautinių ryšių koordinatorius


 


www.svietimoprofsajunga.lt


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!