Alaus sektorių vienys ir svetainė saityne

Konferencijoje buvo atstovaujama  darbuotojams iš didžiausių pasaulio alaus kompanijų: AB InBev, SAB Miller, Heineken and Carlsberg. Nutarta paleisti pirmąjį tarptautinį profesinės sąjungos tinklalapį beerworkers.org.
EFFAT (Europos maisto, žemės ūkio ir turizmo profesinių sąjungų federacijos) organizuotoje „Big Beer“ konferencijoje, remiamoje pasaulinės IUF federacijos (Tarptautinė maisto sektoriaus darbuotojų profesinė sąjunga) bei Europos transporto darbuotojų federacijos (ETF), dalyvavo beveik 100 svarbiausių profesinių sąjungų atstovų iš Europos, Šiaurės, Pietų Amerikos, Afrikos ir Azijos. Delegatai diskutavo apie bendras problemas, su kuriomis jie susiduria, iššūkius susijusius su jų darbais, terminais, darbo sąlygomis, darbo/gyvenimo santykiu, darbų perkėlimu į kitą bendrovę, išlaidų karpymu ir nesaugaus įdarbinimo naudojimu. Sutarta naudoti ir reklamuoti minėtą tinklapį, kad būtų galima keistis idėjomis, kaip kovoti su šiomis grėsmėmis bei jas skleisti.

Šis tinklapis vadovaujasi Didžiosios Britanijos tinklalapio Drayman unite sėkme, jau pademonstravusiu galimybes, kurias tiesioginė komunikacija suteikia profsąjungininkams alaus sektoriuje. EFFAT mano, kad beerworkers.org gali pakartoti ar net pranokti tą sėkmę pasauliniu mastu, leisdamas visiems organizuotiems alaus sektoriaus darbuotojams – įskaitant dirbančius logistikos kompanijose ir kitų paslaugų teikėjus – keistis informacija ir spręsti bendrus dalykus, siekiant jų tikslų.

EFFAT generalinis sekretorius Harald Wiedenhofer teigia, kad šis įrankis gali padėti stiprinant solidarumą tarp organizuotų alaus sektoriaus darbuotojų ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje. Tai gera naujiena visiems eiliniams žmonėms, dirbantiems šioje šakoje. Reaktyviniais lėktuvais skraidantys multi–milijonieriai, kurie valdo pasaulines kompanijas, turi suvokti, kad tos dienos, kai jie galėjo naudoti nacionalines „Skaldyk ir valdyk“ strategijas, norėdami kontroliuoti tarptautinę darbo jėgą, jau beveik praeitis.

pagal EFFAT informaciją


Lietuvos maistininkų profesinė sąjunga


www.maistprofsajunga.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!