Lšps atstovai sveikino lietuvos mokyklų vadovų asociacijos suvažiavimą

Svečių teisėmis suvažiavime dalyvavo Lietuvos švietimo profesinės sąjungos (LŠPS) atstovai A. Jurgelevičius, T. Babrauskienė, I. Puiša.


Švietimo ir mokslo ministro patarėjo A. Lakštausko pranešimas „Nauji iššūkiai mokyklų vadovams švietimo kaitos sąlygomis“ sukėlė  daug šurmulio salėje, bet neatrodė, kad triukšmas kilo dėl didelio susidomėjimo. Susidarydavo įspūdis, kad salėje sėdi ne vadovai, o nedrausmingi mokiniai. Panašiai buvo išklausyti ir kiti pranešėjai.   


LŠPS pirmininkas A. Jurgelevičius pasveikino suvažiavimo dalyvius, padėkojo asociacijai už gerą socialinę partnerystę ir palinkėjo vadovams rasti teisingą kursą, stovint prie švietimo laivo šturvalo, o mokytojus paligino su jūreiviais, kuriems reikia tinkamai vadovauti. Suvažiavimą taip pat pasveikino Švietimo ir mokslo ministras G. Steponavičius, Panevėžio vicemerė Gema Umbrasienė ir kiti svečiai.


Mokyklų vadovų asociacijos prezidentas buvo renkamas iš penkių kandidatų. Dar vienai kadencijai  suvažiavimas prezidentu išrinko Šiaulių Romuvos gimnazijos direktorių Vytautą Giedraitį. Tarybos posėdyje buvo perrinktas viceprezidentas, juo tapo Kaišiadorių Algirdo Brazausko vidurinės mokyklos direktorius Stanislovas Bernikas, gerai pažįstamas profsąjungiečiams, nes dalyvavo ne viename LŠPS renginyje. 


 


 


LŠPS


www.svietimoprofsajunga.lt


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!