Panevėžio ugdymo įstaigos nebus uždaromos

„Norime kalbėtis, o ne triukšmauti. Visiems būtų aiškiau, nekiltų nesusipratimų, jei klausimai iki pasiekiant Savivaldybės tarybos Švietimo komitetą būtų aptarti su visuomeninėmis organizacijomis, tarp jų – ir profesinėmis sąjungomis“, – išreiškė pageidavimą Panevėžio švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Nijolė Staišiūnienė. 


Profesinių sąjungų atstovams kėlė nerimą, ar nebus uždaromos mokyklinio ir ikimokyklinio ugdymo įstaigos, ar nemažės darbuotojų atlyginimai, švietimo tinklo optimizavimo padariniai, Pilėnų mokyklos statybos perspektyvos bei kitos problemos.


„Biudžetą jau patvirtinome ir galiu patikinti, kad 2010 metais nė viena ugdymo įstaiga nebus uždaroma. Šiuo sunkmečiu negalime kalbėti apie darbo vietų mažinimą, juolab kad negalime sau leisti švaistyti intelektinių investicijų, t.y. mokytojų“, – sakė mero pavaduotoja G. Umbrasienė.


Mero pavaduotoja G. Umbrasienė informavo apie kovo mėnesį Panevėžyje rengiamą Vyriausybės išvažiuojamąjį posėdį ir pasiūlė švietimo darbuotojų profesinei sąjungai jam pasiūlymus dėl mokinio krepšelio, darbo užmokesčio apskaičiavimo ir kitais klausimais pateikti raštu.


Susitikimo metu sutarta dažniau susitikti ir diskutuoti aktualiais miesto švietimo bendruomenės klausimais. „Tokie susitikimai labai vertingi, nes atsiranda naudingų pasiūlymų tiek miesto Tarybai, tiek Švietimo ir mokslo ministerijai“, – sakė G. Umbrasienė.


Panevėžio švietimo darbuotojų profesinė sąjunga vienija 8 Panevėžio miesto mokyklų, vienos apskrities mokyklos ir 4 ikimokyklinio ugdymo įstaigų profesinių sąjungų grupes.


 


 


Panevėžio švietimo darbuotojų profesinės sąjungos informacija


www.svietimoprofsajunga.lt


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!