Rūta osipavičiūtė – kandidatė į lpsk pirmininko pavaduotojus

R.Osipavičiūtės kandidatūrą tvirtins vasario 18 dieną vyksianti AŠDPS konferencija. Be to, pasiūlymą būtina suderinti su kitu LŠMPSF nariu, Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimu (LAMPSS).


AŠDPS valdybos posėdyje svarstant kokius kandidatus turėtų paremti viena gausiausių LPSK narių LŠMPSF, kilo idėja siūlyti savo organizacijos kandidatą. AŠDPS valdyba labai teigiamai įvertino esamo LPSK pirmininko pavaduotojo A.Kvedaravičiaus dalykines ir organizacines savybes bei jo ilgametį indėlį į šalies profsąjungų judėjimą. Tačiau Valdybos nariai mano, kad Konfederacijai trūksta dinamiškumo, modernumo, nes būtent tai galėtų įnešti Rūta būdama LPSK vadovybėje.


Valdybos nariai kalbėjo apie R.Osipavičiūtės vadybinius ir organizacinius gebėjimus. Jau keletą metų ji vadovauja didžiausiam AŠDPS Vilniaus susivienijimui. Sostinės profsąjungoje šiuo metu beveik 1500 narių, ir organizacija nuolat auga. Šiuo metu pastebimas ikimokyklinių įstaigų steigimosi vajus. Čia yra nemažas asmeninis pirmininkės įdirbis. 


Profsąjungininkai pažymėjo ir svarų Rūtos indėlį vienijant profsąjungų organizacijas. Pernai, vasario mėnesį buvo įkurta LŠMPSF. Švietimo darbuotojų (AŠDPS) ir aukštojo mokslo (LAMPSS) profsąjungos susijungė į federaciją, sustiprindamos švietimo ir mokslo darbuotojų atstovavimą. R.Osipavičiūtė išrinkta naujos Federacijos pirmininke.


Sunku neįvertinti ir pretendentės derybinių sugebėjimų. 2008 metų pradžioje ji atstovavo švietimo profesinę sąjungą derybose su Vyriausybe dėl ilgalaikės pedagoginių darbuotojų darbo užmokesčio didinimo  programos. Nors derybinės pozicijos ir skaičiavimai buvo rengiami ir sprendimai priimami kolegialiai, mokytojų interesams atstovavo būtent R. Osipavičiūtė. Šios programos dėka mokytojai krizę išgyvena kiek lengviau.


Pasak pačios Rūtos, jai būtų sunku palikti švietimo profsąjungą, kuriai atidavė tiek laiko ir energijos, tačiau ji turi sumanymų, idėjų ir minčių kaip sustiprinti LPSK veiklą.


Valdybos nariai mano, jog LPSK suvažiavimo delegatams išrinkus pirmininko pavaduotoja Rūtą Osipavičiūtę, konfederacija taptų novatoriškesne ir stipresne, o įgyvendinti LPSK tikslus jai užtektų kompetencijos, atkaklumo bei derybinių sugebėjimų.


 


LŠMPSF informacija


www.svietimoprofsajunga.lt


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!