Pokalbis apie kaimo rūpesčius

Aptarti kaimo žmonėms aktualūs užimtumo, pragyvenimo lygio, infrastruktūros gerinimo kaimo vietovėse klausimai.


Atkreiptas dėmesys į didelius socialinius ekonominius skirtumus tarp didžiųjų miestų ir kaimo gyventojų. Žemės produkcijos supirkimo kainos atsiliepia žemdirbių pajamoms, dėl ko kyla daug socialinių problemų.


Profsąjungos pirmininkė ir Seimo komiteto pirmininkas pasikeitė nuomonėmis dėl galimo glaudesnio žemdirbių organizacijų bendradarbiavimo. Abu sutarė, kad šio organizacijos turėtų skirti daugiau dėmesio kaimo žmonių problemoms vietose spręsti. R.Dapšytės nuomone, vietinė valdžiai turėtų labiau rūpėti kurti darbo vietas, dėl ko sumažėtų dalis socialinių problemų.


Pokalbyje pastebėta, jog kaime gyvena net 33 proc. šalies gyventojų. Tačiau labai retai jie kviečiami išsakyti savo nuomonę televizijos ar radijo diskusijų laidose. „Priešingai, -apgailestauja R.Dapšytė,- neretai formuojamas kaip tik neigiamas kaimo žmogaus įvaizdis, kas, žinoma, žeidžia nuoširdų ir geraširdišką kaimo žmogų“. Beje, pasak pirmininkės, išminties ir pasiūlymų kaimo žmogus turi ne mažiau nei girdime iš intelektualais save laikančiųjų ar žurnalistų.


E.Pupinis buvo informuotas apie Federacijos turimas moksleivių poilsiavietes. Atkreiptas Kaimo reikalų komiteto pirmininko dėmesys į tai, jog profsąjungai nepavyksta gauti lėšų šių poilsiaviečių renovacijai.


 


 


(RMP)


www.lprofsajungos.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!