Pienininkai sunerimę

Profesinių sąjungų iniciatyva vykusiame LMP sąjungos susitikime su AB „Pieno žvaigždės“ vykdančiuoju direktoriumi L.Sasnausku korporatyvinių reikalų ir personalo direktoriumi M.Vinkumi aptarta situacija pieno sektoriuje ir galimi bendri veiksmai siekiant išsaugoti užimtumą šioje pramonės šakoje.


Labiausiai neramina ne taip seniai prasidėjusios diskusijos apie naujos pieno pramonės įmonės statybą Lietuvoje ir ketinimus tam tikslui panaudoti Europos sąjungos fondų skiriamas lėšas.

Nesuprantama, kodėl Lietuvoje esant dvigubai didesniems perdirbimo pajėgumams nei gali suvartoti Lietuvos vartotojas, priimami sprendimai juos dar labiau didinti.

Dirbantieji pieno pramonėje (apie 10 tūkst. darbuotojų) suvokia, kad pastačius naująją pieno perdirbimo įmonę būtų prarasta apie 3 tūkst. darbo vietų, todėl ES parama būtų iššvaistyta neracionaliai.

LMP pirmininkė informavo, kad AB „Pieno žvaigždės“ filiale „Kauno pienas“ jau pradėti rinkti darbuotojų parašai prieš naujos perdirbimo įmonės kūrimą, prie šios iniciatyvos raginami prisidėti kiti  pieno sektoriaus darbuotojai. Vėliau šie parašai bus įteikti LR žemės ūkio ministrui K.Starkevičiui, o ministrą ir savivaldybių atstovus profesinės sąjungos pakvies į įvairias pieno pramonės įmones susitikti su jų darbuotojais.

Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos informacija


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!