Galvojama ir apie tarptautinį bendradarbiavimą

Susitikime buvo pasidalinta patirtimi, aptartos problemos, su kuriomis susiduria tolimųjų reisų vairuotojai. Kalbėta apie bendradarbiavimo galimybes bei narystę ITF.


Pasak R.Narbuto, svečias dalyvavo Lietuvos transporto darbuotojų profesinių sąjungų forumo seminare Biržuose, o viešėdamas Kaune Šiaurės šalių transporto darbuotojų federacijos atstovės Baltijos šalims ir Lenkijai Janinos Malinovskos siūlymu susitiko su neseniai įkurtos profsąjungos pirmininku.


 


Organizacijos, kurios vadovas bendrauja su vairuotojais ne savo kabinete, o jų poilsio vietose – degalinėse. R.Rarbuto teigimu, „užaugusi“ profsąjunga stos į Tarptautinę transporto federaciją, bet dar teks palaukti. Mat narystei ITF reikia turėti mažiausiai 1000 profsąjungos narių.


 


Šiai tarptautinei organizacijai priklauso 654 profsąjungos iš 148 pasaulio šalių, daugiau nei 4,5 mln. transporto ir susisiekimo sektoriaus darbuotojų. Jai priklauso šios mūsų šalies organizacijos: Lietuvos jūrininkų, Dokininkų sąjungos, Lietuvos transporto darbuotojų federacija (LPS „Solidarumas“) ir viena iš geležinkelininkų profsąjungų.


 


LPSDPS


informacija


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!