Olimpinių žaidynių ’80 aidas estijoje

Stovyklos pagrindiniu motyvu parinktos „Olimpinės žaidynės 80“. Iškilmingai įžiebta olimpinė ugnis, o dalyvius sveikino ir palaikė olimpinis meškiukas. Žaidynes atidarė bei sveikinimo žodį dalyviams tarė EAKL pirmininkas Harri Taliga.


 


Dalyvauti stovykloje pakviesti Lietuvos ir Latvijos profesinių sąjungų jaunimo atstovai. Mūsų jaunimui atstovavo asociacijos „LPSK Jaunimas“ tarybos narys Mykola Volyckyj, kuris komandinėje rungtyje – imtynėse ant rasto virš vandens, su Latvijos atstovais, užėmė I-ąją, o asmeninėje svarsčių laikymo rungtyje garbingą II-ją vietą. Jaunimo atstovas pristatė stovyklos dalyviams asociacijos „LPSK Jaunimas“ veiklą.


Stovykloje visas tris dienas vyravo pakili olimpinė nuotaika, vakarais dalyviai neskubėjo ilsėtis, maudėsi pirtyje, šoko olimpinėje diskotekoje, net mokėsi pilvo šokio. Kadangi dalyvių buvo tikrai nemažai (iki 200 žmonių), atstovavusių įvairiausioms profesinių sąjungų šakoms, tai leido užmegzti daugiau naudingų ryšių, pasidalinti patirtimi, džiaugsmais ir rūpesčiais.


Pasakodamas apie stovyklą, M.Volyckyj sakė, kad iš renginio tikrai galima pasimokyti, kaip organizuoti renginius ir sudominti jaunimą, kaip rėmėjais pasitelkti garsias bendroves, vienos jų pagalba surengtas itin smagus bei pikantiškas konkursas – grumtynės baseine pripildytame lubrikanto.


Asociacijoje „LPSK Jaunimas“ už tarptautinį bendradarbiavimą atsakingas M.Volyckyj priminė, kad Lietuvai stovykloje oficialiai buvo skirtos dvi vietos, o apeliuojant į brangesnį mažo žmonių skaičiaus atvykimą išsiderėta dėl keturių vietų. Informacija apie renginį buvo platinama iš anksto, o dalyviams tereikėjo sumokėti už kelionę. Tačiau iš dalies dėl jaunimo pasyvumo, iš dalies dėl finansinių sunkumų daugiau galinčių sudalyvauti stovykloje neatsirado.


 


Naudodamasis proga, „LPSK Jaunimas“ vardu ir asmeniškai, M. Volyckyj dėkoja Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinei sąjungai, kurios nariu yra, už nuolat jaunimui teikiamą paramą ir galimybę dalyvauti įvairiuose renginiuose.


 


Asociacijos „LPSK Jaunimas“

informacija

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!