Statutiniams tarnautojams – mažesni priedai

Seimas po pateikimo pritarė tokiam krašto apsaugos ministrės Rasos Juknevičienės pateiktam Civilinės krašto apsaugos tarnybos statuto pakeitimo projektui.


Šiuo projektu siūloma už pirmąją kvalifikacinę kategoriją nustatyti 10 proc. pareiginės algos priedą, už antrąją kategoriją – 15 proc., už trečiąją kategoriją – 20 proc., už ketvirtąją kategoriją – 25 proc., už penktąją kvalifikacinę kategoriją – 30 proc. pareiginės algos.


Nuo 2011 m. sausio 1 d. statutiniams tarnautojams būtų vėl nustatyti iki šiol mokami priedai už kvalifikacinę kategoriją: už pirmąją kategoriją – 15 proc. pareiginės algos, už antrąją – 25 proc., už trečiąją – 35 proc. pareiginės algos, už ketvirtąją – 45 proc. pareiginės algos, už penktąją kvalifikacinę kategoriją – 55 proc. pareiginės algos.


Seimas taip pat pritarė Antrojo operatyvinių tarnybų departamento prie Krašto apsaugos ministerijos statuto pakeitimo projektui.


Šiuo projektu siūloma nuo 2009 m. rugpjūčio 1 d. statutiniams tarnautojams mokėti tokius pareiginės algos priedus už kvalifikacinę kategoriją: už pirmą kvalifikacinę kategoriją – 25 proc. pareiginės algos dydžio priedą (šiuo metu yra 35 proc.), už antrą – 28 proc. (yra 40 proc.), už trečią – 30 proc. (šiuo metu 45 proc.), už ketvirtą – 35 proc.(dabar 50 proc.), už penktą kvalifikacinę kategoriją – 38 proc. pareiginės algos dydžio priedą (dabar 55 proc.).


Ypatingos skubos tvarka Seimas svarstys ir Tarnybos Kalėjimų departamente prie Teisingumo ministerijos statuto pakeitimo projektą.


Vyriausybė siūlo nuo šių metų rugpjūčio 1 d. iki 2011 m. sausio 1 d. Kalėjimų departamento pareigūnams laikinai sumažinti pareiginės algos priedus už kvalifikacines kategorijas.


Jeigu Seimas pritartų, už 3 kategoriją būtų mokamas 10 proc. pareiginės algos priedas (vietoj dabar nustatytų 15 proc. pareiginės algos), už 2 kategoriją – 20 proc. (dabar 30 proc.), už 1 kategoriją – 30 proc. pareiginės algos (dabar 50 proc.).


 


ELTA

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!