Palaikymo akcija prie estijos respublikos ambasados

2009 m. birželio 16 dieną, Vilniuje prie Estijos ambasados Lietuvos profesinių sąjungų koordinacinis centras surengė solidarumo, su Estijos profsąjungų centro sąjungos (EAKL), piketą.


Streiku, Estijos centro profesinė sąjunga (EAKL) reikalauja atšaukti Reformų partijos inicijuotas draudimo nuo nedarbo įstatymo pataisas ir kuo skubiau pradėti trišales derybas dėl Darbo sutarties įstatymo įgyvendinimo.


Kartu estus palaikė, šiuo metu Lietuvoje viešintys Austrijos profesinių sąjungų konfederacijos (ÖGB) delegacijos atstovai.


Pernai balandžio mėnesį po ilgų ir įtemptų derybų pasirašytas trišalis susitarimas (profesinės sąjungos, valdžia, darbdaviai) dėl naujojo Darbo sutarties įstatymo  projekto. Įstatymas dar neįsigaliojo, o Vyriausybė jau pradėjo priiminėti įstatymo pataisas, bloginančias darbuotojų padėtį.


Estijos centro profesinės sąjungos valdyba surengė mitingą Taline birželio 3 dieną, o birželio 16-ąją paskelbtas įspėjamasis streikas.


Estijos profsąjungų vadovas Harri Taliga pažymėjo, kad birželio 16-osios streikas ramus – žmonės protestuos savo darbo vietose neatlikdami jiems priklausančių darbų.


Estijos įstatymai leidžia streikuoti tris dienas, tačiau H.Taliga pareiškė, kad profsąjungos streikuos vieną darbo dieną. Jis pavadino streiką įspėjamuoju, o jo dydį ir galimą tęstinumą įtakos tai, kiek žmonių jame dalyvaus.


 


Lietuvos profesinių sąjungų koordinacinio centro kreipimasis į Estijos Respublikos Vyriausybę



 


Nuotraukos: http://picasaweb.google.lt/kristinatakas/PiketasPrieEstijosAmbasados2009MBirzelio16D


 


Filmuota medžiaga (www.lrytas.lt):


http://www.lrytas.lt/videonews/?id=12451489841244606213&sk=1


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!