Tauta buriasi ginti savo teises. skaičius „13“ gali būti nemalonus vyriausybei

Birželio 13-ąją 12 valandą, rengiamas mitingas prie Vyriausybės rūmų ir prie paminklo Tautinės giesmės kūrėjui V.Kudirkai.


 


Nevyriausybinių organizacijų iniciatyvai, rengti bendrą piliečių mitingą, pritaria Jungtinio demokratinio judėjimo, Kultūros kongreso, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos, Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“, Lietuvos mokytojų profesinės sąjungos, Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų vadovai, Lietuvos kultūros kongreso atstovai, Darbuotojų teisių sąjunga, Lietuvos studentų sąjunga. Atstovauti politikams mitinge būtų laukiama tik D.Grybauskaitė.


 


Pasak iniciatorių, birželio 13-oji parinkta neatsitiktinai. Tądien – gedulo ir vilties dienos išvakarės. Mitingu norima ne tik pagerbti stalininės deportacijos aukas, bet ir įspėti Vyriausybę, kad dabartiniai valdžios veiksmai savaip „deportuoja“ lietuvius – verčia važiuoti iš šalies, ieškoti laimės svetur.


 


Iniciatoriai įvertina tai, kad antroje birželio pusėje, Vyriausybės atstovai vyks tartis dėl energetikos finansavimo ES lėšomis. Teisės ekspertai ir išrinktoji Prezidentė D.Grybauskaitė pabrėžia, kad iki tol Vyriausybė privalo įsteigti specialią valstybės kapitalo bendrovę, kad ES milijardai nepatektų į neteisėtai įsteigtos LEO LT bendrovės, o tuo pačiu – į privačių savininkų sąskaitas. Mitingu raginsime Vyriausybę netarnauti oligarchams, ginti visuomenės interesus, kurti saugią valstybę, puoselėti dialogą su Tauta, būti jai atskaitinga.


 


Pasmerksime valdžios sprendimus, kuriais saujelės oligarchų pelnas didinamas sąžiningo verslo ir gyventojų, dirbančiųjų, pensininkų ir jaunimo sąskaita.


 


Reikalausime valdžios ir politikų veiksmų teisėtumo, skaidrumo bei asmeninės atsakomybės už socialiai nesubalansuotus ir valstybei žalingus sprendimus.


 


Mitingas baigsis padedant gėles V.Kudirkai, jo eilėraščio „Varpas“ deklamavimu ir Vyriausybę įspėjančiu varpo dūžiu.


 


Iniciatoriai pabrėžia, kad prisidėti kviečiami ir kitų nepolitinių organizacijų atstovai bei visos Lietuvos piliečiai.


 


Spaudos konferencijoje dalyvaus renginio iniciatoriai:


Jungtinio demokratinio judėjimo pirmininkas Kęstutis Čilinskas


Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas


Lietuvos kultūros kongreso tarybos pirmininkas Krescencijus Stoškus


Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkės pavaduotojas Romuald Žukovski


Lietuvos mokytojų profesinės sąjungos pirmininkė Jūratė Voloskevičienė


Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo pirmininkas Vytautas Bakas


 


Spaudos konferencija vyks Vilniuje BNS spaudos konferencijų salėje (Jogailos g. 9/1).

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!