Kanceliarines priemones galima pirkti iš mokinio krepšelio lėšų

Tokį mokytojams svarbų išaiškinimą pateikė Švietimo ir mokslo ministerija po to, kai Aukštaitijos švietimo darbuotojų profesinių sąjungų susivienijimas paprašė ŠMM ministro patikslinti, kokias mokymo priemones mokykla gali įsigyti iš mokinio krepšelio lėšų.


ŠMM išaiškinimo profesinei sąjungai prireikė po to, kai Panevėžio bendrojo lavinimo mokyklų vadovai pareiškė neturintys teisės už mokinio krepšelio lėšas mokytojams pirkti net rašiklių ar popieriaus. Vėliau paaiškėjo, jog panaši situacija yra ir kitose šalies ugdymo įstaigose.


Ministerijos atsakyme taip pat pabrėžiama, jog mokyklos turėtų atsižvelgti, kad įsigyjamos mokymo priemonės (vadovėlį papildančios mokymo priemonės, mokytojo knygos, priešmokyklinio ugdymo priemonės, specialiosios ir kompiuterinės mokymo priemonės, ugdymo procesui reikalinga literatūra, daiktai, medžiagos ir įranga) padėtų mokiniams siekti atnaujintose Pradinio ir pagrindinio ugdymo bendrosiose programose numatytų mokymosi tikslų ir kompetencijų, skatintų motyvaciją mokytis, aktyvų ir savarankišką mokymąsi.


Profesinės sąjungos nuomone, toje švietimo įstaigoje, kur mokytojai nebus tinkamai aprūpinami mokymo priemonėmis arba jie bus verčiami kai kurias mokymo priemones pirkti už savo pinigus – smuks ugdymo kokybė ir mažės mokytojų bei mokinių motyvacija aktyviai dalyvauti mokymo procese. Tokiu atveju, mokyklos mokytojų atstovai turėtų kelti  klausimus dėl įstaigos vadovo vadybinės kompetencijos ir galimybės toliau vadovauti mokyklai. 


 


 


LŠMPSF informacija

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!