Visagino kolegas palaiko kitų miestų susivienijimai

LIETUVOS ŠVIETIMO DARBUOTOJŲ PROFESINĖS SĄJUNGOS
ŠIAULIŲ MIESTO SUSIVIENIJIMAS


 


Visagino savivaldybės Tarybai
Visagino merui Vytautui Račkauskui
Visagino švietimo darbuotojų profsąjungos susivienijimo pirmininkei Gražinai Gusakovienei


 


PAREIŠKIMAS
2008 02 06
Šiauliai


 


DĖL VISAGINO MOKYKLŲ TINKLO SITUACIJOS 


 


Šiaulių švietimo darbuotojai su nerimu stebi Visagino savivaldybės Tarybos ir mero veiksmus Visagino mokyklų mokytojų, mokinių ir Visagino bendruomenės atžvilgiu.  Miesto visuomenės ir švietimo specialistų protestai prieš beatodairišką keturių mokyklų uždarymą  niekaip nepaveikia Visagino politikų. Tuo tarpu vienašališkas savivaldybės Tarybos sprendimas, kurį įgyvendinus bus uždarytos net keturios iš šešių miesto mokyklų, tampa vis labiau nesuprantamas ne tik visaginiečiams, bet ir visos Lietuvos žmonėms, o ypač švietimo darbuotojams.


Žinodami, kad šiam Visagino savivaldybės Tarybos sprendimui prieštarauja  Visagino mokyklų bendruomenės, o Visagino švietimo specialistai teigia, jog ne tik nepagerės mokinių mokymosi bei mokytojų darbo sąlygos, bet reikės atleisti virš 100 švietimo darbuotojų,  Šiaulių švietimo darbuotojų profesinių sąjungų susivienijimas kviečia Lietuvos miestų ir rajonų švietimo darbuotojus  imtis visų įmanomų Visagino kolegų palaikymo būdų ir kreiptis į LR Seimą  dėl kritiškos situacijos Visagino savivaldoje : demokratijos stoka ir vienvaldystės apraiškos Visagine tampa  akivaizdžios.


Šiaulių švietimo darbuotojų profesinių sąjungų susivienijimas palaiko Visagino švietimo bendruomenės reikalavimus ir  jungiasi prie jų kovos už viešojo intereso gynimą ir demokratinį švietimo sistemos problemų sprendimą.


 


Šiaulių švietimo darbuotojų profesinių sąjungų vardu  – 
susivienijimo pirmininkė 
Rasa Jasmontienė


 


————————————————————————————————————————————————-


KAUNO ŠVIETIMO DARBUOTOJŲ PROFESINIŲ SĄJUNGŲ SUSIVIENIJIMAS


 


Visagino savivaldybės Tarybai
Visagino merui Vytautui Račkauskui
Visagino švietimo darbuotojų profsąjungos susivienijimo
pirmininkei Gražinai Gusakovienei


 


PAREIŠKIMAS
2008 02 08
Kaunas


 


DĖL VISAGINO MOKYKLŲ TINKLO SITUACIJOS


 


Kauno švietimo darbuotojų profesinių sąjungų susivienijimo Pirmininkų Taryba ragina Visagino merą Vytautą Račkauską ir Visagino savivaldybės Tarybos narius:


1. skubiai atšaukti neapgalvotą ir socialiai neatsakingą sprendimą dėl Visagino mokyklų tinklo pertvarkos.
2. ateityje visus sprendimus, susijusius su miesto mokyklų bendruomenių interesais spręsti socialinio dialogo būdu su visomis suinteresuotomis pusėmis.


 


Pagarbiai,
Pirmininkų Tarybos vardu – Kauno švietimo darbuotojų profesinių sąjungų susivienijimo
pirmininkė Aušra Papirtienė


————————————————————————————————————————————————-


Švietimo darbuotojų profesinės sąjungos Ukmergės rajono susivienijimas


 


Gerbiami kolegos, Visaginiečiai,


 


šiuo metu Visaginą valdo žmonės neturintys supratimo apie ateitį. Tai žmonės suklupę ir nesugebantys atsitiesti krizės akivaizdoje. Krizei įveikti reikia naujų įgūdžių ir žinių. Deja, Visaginą valdo senų dogmų prifarširuoti asmenys. Šie veikėjai nesugeba rasti naujų išeičių iš susidariusios situacijos. Jie renkasi pačius lengviausius kelius. Laiko iššūkiai šiems ponams yra neįveikiami. Šie žmonės didžiausia vertybe pasirinko pinigus. Žmonės (jų nuomone) – įrankis didesniam pinigų kiekiui padaryti. Todėl jie lieka kažkurioje (bet ne pirmoje) vietoje.


Jūs, kuriantys protingą ir kultūringą Visagino bendruomenę, tapote jiems kliuviniu šių „proto gigantų“ kelyje. Jūsų įgūdžiai ir žinios bus jiems reikalingos naujų rinkimų akivaizdoje.


Švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (ŠDPS) Ukmergės rajono susivienijimas reiškią paramą Visagino švietimo darbuotojams  teisėtoje kovoje su Visagino savivaldybės tarybos savivale ir trumparegiškumu. Rajono pedagogai solidarizuojasi ir palaiko Jūsų reikalavimus. ŠDPS Ukmergės rajono susivienijimas reikalauja, kad Visagino savivaldybės taryba atšauktų įdingus sprendimus, griaunančius Visagino švietimo sistemą.


 


Švietimo darbuotojų profesinės sąjungos
Ukmergės rajono susivienijimo pirmininkas
Arūnas Rimkus


 


————————————————————————————————————————————————-


Elektrėnų savivaldybės švietimo darbuotojų profesinė sąjunga


 


Visagino savivaldybės Tarybai
Visagino merui Vytautui Račkauskui
Visagino švietimo darbuotojų profsąjungos susivienijimo pirmininkei
Gražinai Gusakovienei


 


PAREIŠKIMAS
2009-02-09


 


Besąlygiškai palaikome Visagino mokyklų bendruomenių reikalavimą panaikinti sprendimą savivaldybės tarybos sprendimą dėl miesto mokyklų reorganizavimo, nes jis neatitinka miesto gyventojų švietimo poreikių, nėra pagrįstas nei pedagoginiais, nei socialiniais, nei ekonominiais argumentais. Solidarizuojamės su Visagino miesto švietimo darbuotojų profesinės sąjungos susivienijimo nariais, kurie savo veiksmais demonstruoja brandų pilietiškumą ir siekį nesitaikstyti su vietinės valdžios savivale.



Elektrėnų savivaldybės švietimo darbuotojų profsąjungos vardu –


profsąjungos pirmininkė Asta Juknienė


 


————————————————————————————————————————————————-


Šalčininkų rajono švietimo darbuotojų susivienijimas


 


Pareiškimas Visagino tarybos nariams


 


REIKALAUJAME ATŠAUKTI SPRENDIMĄ


 


Pažeisdama demokratinius valdymo bei esminių vietos savivaldos – atstovaujamosios demokratijos, atsakingumo savivaldybės bendruomenei, bendruomenės ir atskirų savivaldybės gyventojų interesų derinimo, veiklos skaidrumo, viešumo ir reagavimo į savivaldybės gyventojų nuomonę ir žmogaus teisių ir laisvių užtikrinimo ir gerbimo – principų raidę ir dvasią bei nepaisydama mokyklų bendruomenių nuomonės, Visagino miesto savivaldybės taryba priėmė sprendimą likviduoti net keturias miesto mokyklas. Palikę 29 000 gyventojų turintį miestą tik vos su dviem mokyklomis, politikai savivaldybės švietimo sistemą ketina lengvabūdiškai įstumti į administracinį chaosą, kuris neišvengiamai neigiamai paveiks ir mokinių ugdymo kokybę. Ignoruodami švietimo specialistų argumentus, neatsakingi politikai nedarbo Damoklo kardą iškėlė beveik virš 100 reorganizuojamų įstaigų darbuotojų – mokytojų, bibliotekininkų, logopedų, specialiųjų pedagogų, aptarnaujančio personalo. Tai vis labiau įsisukančios ekonominės krizės ir būsimo Ignalinos atominės elektrinės uždarymo fone dar labiau padidins socialinę įtampą Visagino mieste.
 
Šalčininkų rajono švietimo darbuotojų profesinių sąjungų susivienijimas, solidarizuodamasis su kolegomis iš visų Visagino miesto mokyklų, reiškia pasipiktinimą tokiu neatsakingu politiniu sprendimu, reikalauja jį nedelsiant atšaukti, o mokyklų pertvarkos planus svarstyti su mokyklų bendruomenėmis ir, atsižvelgiant į jų nuomonę, priimti galutinį sprendimą.


 


Šalčininkų rajono švietimo darbuotojų
susivienijimo tarybos vardu


pirmininkas Jan Jurgelevič


 


 


————————————————————————————————————————————————-


LIETUVOS ŠVIETIMO DARBUOTOJŲ PROFESINĖS SĄJUNGOS
VILNIAUS MIESTO SUSIVIENIJIMAS


 


Visagino savivaldybės Tarybai
Visagino merui Vytautui Račkauskui
Visagino švietimo darbuotojų profsąjungos susivienijimo
pirmininkei Gražinai Gusakovienei


 


PAREIŠKIMAS
2008 02 11
Vilnius


 


DĖL VISAGINO MOKYKLŲ TINKLO SITUACIJOS


 


Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (toliau – LŠDPS) Vilniaus miesto susivienijimas palaiko teisėtą Visagino mokyklų bendruomenių reikalavimą panaikinti Visagino miesto savivaldybės Tarybos sprendimą dėl miesto mokyklų tinklo pertvarkos.


Pažymime, kad toks vienašališkas Savivaldybės tarybos sprendimas, neatsižvelgiant į Visagino švietimo darbuotojų  profesinės sąjungos susivienijimo ir miesto mokyklų bendruomenių pasiūlymus, pažeidžia Visagino miesto gyventojų socialinius interesus.  Miesto mokyklų tinklo pertvarka privalo būti pagrįsta ekonominiais argumentais ir atitikti miesto gyventojų švietimo poreikius.


Mes, LŠDPS Vilniaus miesto susivienijimo nariai, solidarizuojamės su Visagino miesto švietimo darbuotojų profesinės sąjungos susivienijimo nariais ir mokyklų bendruomenėmis. Jų teisėti veiksmai prieš vietinės valdžios savivalę teisingi ir rodo savo interesų atstovavimo brandumą ir pilietiškumą.
LŠDPS Vilniaus miesto susivienijimo  Prezidiumo nariai ragina Visagino miesto merą Vytautą Račkauską ir Visagino savivaldybės Tarybos narius:


1. Nedelsiant atšaukti neapgalvotą sprendimą dėl Visagino mokyklų tinklo pertvarkos.


2. Visus sprendimus priimti tik socialinio dialogo būdu, konsultuojantis su visomis suinteresuotomis pusėmis.


 


LŠDPS Vilniaus miesto susivienijimo
Prezidiumo vardu pirmininkė    Rūta Osipavičiūtė


————————————————————————————————————————————————-


PANEVĖŽIO MIESTO ŠVIETIMO DARBUOTOJŲ PROFESINĖ SĄJUNGA


 


Visagino savivaldybės Tarybai
Visagino merui Vytautui Račkauskui
Visagino švietimo darbuotojų profsąjungos susivienijimo pirmininkei Gražinai Gusakovienei


 



PAREIŠKIMAS
2008 02 11
Panevėžys


 


DĖL VISAGINO MOKYKLŲ TINKLO SITUACIJOS


 


Panevėžio miesto švietimo darbuotojų profesinė sqjunga palaiko Visagino švietimo bendruomenės reikalavimus, jungiasi prie jų kovos už viešojo intereso gynimą bei demokratinį švietimo sistemos problemų sprendimą ir ragina Visagino merą Vytautą Račkauską, Visagino savivaldybės Tarybos narius skubiai atšaukti neapgalvotą ir socialiai neatsakingą sprendimą dėl Visagino mokyklų tinklo pertvarkos.


Panevėžio miesto švietimo darbuotojų profesinės sąjungos vardu – pirmininkė Nijolė Staišiūnienė.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!