Vilniaus mokytojų atstovai vyriausybės programą vertina kritiškai

Susirinkime buvo nagrinėjama naujosios Vyriausybės programa. Mokytojų atstovai pasigedo programoje konkretumo ir aiškumo. Nemažai pateikta gražių deklaracijų, kurios reikalaus didelių lėšų. Pavyzdžiui, mokytojus tikrai džiuginantys dalykai, kaip stažinė pensija po 25 metų darbo ir mokamos kūrybinės atostogos, reikalaus milijardinių investicijų. Prisimindami buvusių vyriausybių pažadus mokytojams, į tokias programos nuostatas profsąjungų lyderiai pažiūrėjo su ironija. Ypatingai kelia apmaudą tai, jog naujoji valdžia savo veiklą pradeda nuo buvusios vyriausybės pažadų laužymo. Konstatuota, kad tokia Vyriausybės programa neleis profesinei sąjungai likti be veiklos – teks Vyriausybei nuolat priminti ką žadėjo.


Vilniaus mokytojai pritarė Aukštaitijos susivienijimo iniciatyvai organizuoti parašų rinkimo dėl reikalavimo vykdyti Ilgalaikę pedagoginių darbuotojų darbo užmokesčio didinimo programą akcijai ir per trumpą laiką surinko virš 2000 pedagogų parašų. Šie parašai bus pateikti pirmajame Aukštaitijos susivienijimo atstovų susitikime su premjeru.


Kai kurių mokyklų profsąjungų lyderiai skundėsi, kad jų mokyklose dar neišmokėti atlyginimai už lapkričio mėnesį. Susivienijimo pirmininkė Rūta Osipavičiūtė informavo, kad jau imtasi priemonių problemai spręsti – kalbėta tiek su savivaldybės, tiek su ŠMM vadovais atsakingais už finansų srautus. Apie tai informuotas ir ministras, kiek turima informacijos, problemos sprendimas netūrėtų užtrukti.


Pirmininkė Rūta Osipavičiūtė padėkojo organizacijoms, kurios surengė susitikimus – diskusijas apie švietimo problemas savo mokyklose. Tokių diskusijų jau buvo surengta 10 mokyklų. Taryba nutarė kitais metais pratęsti renginių ciklą, nes tokie susitikimai – diskusijos labai sėkmingi.


Profsąjungų lyderiai kitą posėdį nutarė surengti Anykščiuose kartu su Anykščių susivienijimo profesinių organizacijų nariais. Taip bus tęsiama tradicija rengti išvažiuojamuosius posėdžius. Jau buvo susitikta su šiauliečiais ir kauniečiais.


 


LŠDPS Vilniaus miesto susivienijimo informacija

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!