Vienuoliktasis „baltijos forumas“

Baltijos forumo įkūrėjas Sander Vaikma (iš Estijos) pristatė jaunimui Baltijos forumo įkūrimo idėją bei istoriją.


Kiekvienos šalies delegacijos atstovai pristatė pastarųjų metų savo organizacijų veiklą. LBAS ir asociacija „LPSK Jaunimas“ pristatė struktūros pakeitimus, Estijos atstovai pasidžiaugė aktyvėjančia jaunimo veikla.


Konferencijos metu, Anton Leppik, tiesioginio ryšio iš Briuselio metu, pristatė ITUC, ETUC ir PEPC organizacijas bei jų veiklą, informavo apie Baltijos profesinių sąjungų jaunimo teises, bendros Europos valstybių profesinės sąjungos struktūroje.


Estijos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas, Harri Taliga, pristatė profesinių sąjungų struktūrą ir veiklą Estijoje, akcentavo jaunimo pritraukimo svarbą į profsąjungų veiklą. Jo manymu, jaunimą sudominti ir pritraukti veikti gali tik jų pačių bendraamžiai. Jis labai džiaugiasi svariu Trinu Sõelsep ir Monikos Šarinos indėliu Estijos profesinių sąjungų jaunimo komiteto veikloje.


Likęs forumo laikas buvo skirtas dalyvių darbui grupėmis, identifikuojant esamą profesinių sąjungų jaunimo situaciją Baltijos šalyse.


Jaunimas nagrinėjo Baltijos forumo įstatus, siūlė pataisas bei papildymus. Nuspręsta sukurti elektroninę Baltijos forumo konferenciją, kad Baltijos šalių jaunimui būtų lengviau bendrauti bei dalintis patirtimi.


 


Asociacijos „LPSK Jaunimas“


informacija

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!