Aukštaitijos susivienijimas plėtoja tarptautinę veiklą

Projekte, su Vokietijos, Olandijos, Suomijos, Graikijos ir Italijos profesinėmis sąjungomis dalyvauja ir Aukštaitijos švietimo darbuotojų profesinių sąjungų susivienijimas. Idėja, plėtoti projektą, gimė vienos tarptautinės konferencijos metu, kur taip pat buvo suplanuotas ir šis susitikimas Bad Breisige.


Pagrindiniai projekto tikslai – numatyti pedagoginių kompetencijų plėtros sistemos tobulinimo galimybes, kelti pedagogų kompetenciją, organizuojant mainų vizitus, skatinti atskirų mokymo įstaigų ir jų profesinių sąjungų narių bendradarbiavimą, plėsti dvišalius projektus.


Projekto idėja labai paprasta. Kiekviena šalis turi gerosios patirties. Šių patirčių sisteminimas suteikia galimybę pateikti rekomendacijas kompetencijų sistemos plėtrai įvairiose ES šalių mokyklose. Lietuvoje pedagogų vertinimai rodo, kad kompetencijų plėtotės priemonės dar nėra veiksmingos. Sistemingų pastangų ir procedūrų nebuvimas gali būti esminė tokios situacijos priežastis. Kvalifikacinės kategorijos pasitvirtinimas kartais tampa netgi svarbesnis už kompetencijų plėtrą ir taikymą. Daugiausia problemų mokytojams kyla taikant naujai įgytas kompetencijas praktiniame darbe. Keitimasis patirtimi bus naudingas ne tik kiekvienam iš projekto dalyviui individualiai, bet ir jų atstovaujamoms mokymo įstaigoms. Pagrindinė projekto veikla numatyta 2009 metais, kai bus įgyvendinamos mainų programos ir vyks seminarai.


                                    


 


Aukštaitijos susivienijimo informacija


www.svietimoprofsajunga.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!