Dviejų sostinės poliklinikų privatizavimu susidomėjo seimo kontrolierė (atnaujinta)

Bandydama spręsti susidariusią konfliktinę situaciją dėl poliklinikų pertvarkos, V.Pilipavičienė siekė tarpininkauti, kad būtų sudaryta galimybė suinteresuotų visuomenės narių atstovams dar kartą užduoti klausimus, į kuriuos, jų manymu, jie dar nėra gavę atsakymų, o savivaldybės atstovams – pateikti atsakymus.


Primename, kad Vilniaus miesto savivaldybės tarybos kolegija ketvirtadienį pritarė daug abejonių keliančiam projektui dėl viešo ir privataus sektoriaus bendradarbiavimo galimybių perduodant poliklinikų veiklos ir ūkio priežiūrą privačiam investuotojui. Į posėdį atvykusiems Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos atstovams savivaldybės tarybos kolegijos nariai pasakė, jog profsąjungininkai yra nepageidaujami. Nors prieš tai žadėjo leisiantys darbuotojų atstovams posėdyje dalyvauti.
 
Nepatenkinta tokiu savivaldybės sprendimu birželio 28-ąją Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija planuoja mitingą Konstitucijos aikštėje dėl neskaidraus ir galimai korumpuoto Naujosios Vilnios ir Karoliniškių poliklinikų perdavimo koncesininkams. Tą pačią dieną vyks savivaldybės tarybos posėdis, kuriame bus svarstomas dviejų sostinės poliklinikų perdavimas koncesijos pagrindu privatiems asmenims.


Ketvirtadienį profsąjungininkai kreipėsi į savivaldybę prašydami išduoti leidimą surengti mitingą Konstitucijos aikštėje.


Galimybių studijai dėl dviejų sostinės poliklinikų perdavimo koncesijos pagrindu privatiems asmenims antradienį pritarė savivaldybės Sveikatos ir aplinkos apsaugos komitetas. Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija ir apie pastarąjį komiteto posėdį, kuriame pritarta galimybių studijai nebuvo informuota.


Slaugytojų profesinėms sąjungoms savivaldybė atsisako pateikti pirmąją galimybių studijos dalį, kurioje turėtų būti nurodyti motyvai ir analizė.


Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija kreipėsi į savivaldybę prašydama pateikti „Vilniaus miesto Naujosios Vilnios ir Karoliniškių poliklinikų veiklos ir (ar) ūkio priežiūros perleidimo privačiam subjektui galimybių studijos“ I ir II dalių nuorašus. Tačiau savivaldybė atsisako juos pateikti motyvuodama, kad minėtų dokumentų įsakymu nepatvirtino savivaldybės taryba.


Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos nuomone, toks motyvas verčia abejoti ar savivaldybė nori, jog miesto gyventojams aktualūs klausimai būtų sprendžiami viešai ir skaidriai.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!