Rst darbuotojams algos didės kartą per metus, tai numatyta bendrovės kolektyvinėje sutartyje

Gegužės 19 dieną kolektyvinė sutartis buvo vienbalsiai patvirtinta bendrovės darbuotojų konferencijoje. Taip pat buvo patvirtintos ir įmonės darbo tvarkos taisyklės.


Kolektyvinėje sutartyje numatyta, kad darbo užmokestis darbuotojui keliamas (indeksuojamas) kartą per metus ne mažiau kaip praeitų metų metinės infliacijos normos dydžiu. Šis punktas gali būti netaikomas darbuotojams, kurie bendrovėje dirba mažiau kaip 12 mėnesių.


Taip pat sutarta, kad jeigu daugiau kaip 10 procentų pasikeitė bendrovės vidutinis bazinis mėnesinis atlyginimas, tariamasi su jungtine profesinių sąjungų atstovybe dėl pastoviosios mėnesinio atlyginimo dalies skalės peržiūrėjimo ir perskaičiavimo.


Dar kolektyvinėje sutartyje suderėta dėl informacijos pateikimo, dėl papildomų laisvų dienų, dėl finansinės paramos mirties, ligos atveju, gimus vaikui, daugiavaikėms šeimoms ir jau nebedirbantiems pensininkams ir kt.


Darbuotojams, laikantiems stojamuosius egzaminus į aukštąsias ir aukštesniąsias mokyklas ir sėkmingai ten besimokantiems (neatsitraukus nuo darbo) už įstatymų nustatyta tvarka suteikiamas apmokamas mokymosi atostogas bus mokamas darbuotojo vidutinis darbo užmokestis. O tuo atveju, kai laikomi egzaminai ar mokomasi specialybių, kurios neatitinka bendrovės interesų, darbuotojams įstatymų nustatyta tvarka suteikiamos nemokamos mokymosi atostogos.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!