Siūloma derybas su vyriausybe pradėti kovo 7 dieną

LPSK primena, profesinės sąjungos reikalauja, kad Vyriausybė iki realios skurdo ribos, siekiančios 326 litus, padidintų neapmokestinamąjį pajamų dydį, valstybės remiamas pajamas bei bazinę pensiją, o minimalų gyvenimo lygį (MGL) iki skaičiuojamojo MGL – 217,4 litų. Padidintą MGL naudoti socialinių pašalpų dydžio apskaičiavimui bei įstatymu įtvirtinti minėtų minimalių dydžių indeksavimo kriterijus ir tvarką.


Taip pat reikalaujama garantuoti darbo užmokesčio ir socialinių išmokų indeksavimą pagal vartojimo kainų didėjimą arba bendrojo vidaus produkto (BVP) augimą, atsižvelgiant į tą rodiklį, kuris auga sparčiau, įstatymu įtvirtinti kriterijus ir tvarką, pagal kurią būtų indeksuojamas darbo užmokestis bei įvesti progresyvinius gyventojų pajamų mokesčio tarifus.


Darbo grupę, kuri derėsis dėl socialinių garantijų didinimo sudaro: LPSK – Janina Matuizienė, Algirdas Rauka, Aldona Baublytė; LPS „Solidarumas” – Kristina Krupavičienė ir LDF – Vilhelmas Čekuolis. Darbo grupę dėl darbo užmokesčio indeksavimo kriterijų ir tvarkos sudaro: LPSK – Algirdas Kvedaravičius, Gražina Gruzdienė, Irena Petraitienė; LPS „Solidarumas” – Jovita Meškauskienė ir LDF – Janina Švedienė . Darbo grupę dėl neapmokestinamo pajamų didinimo ir jo indeksavimo kriterijų ir tvarkos sudaro: LPSK – Artūras Černiauskas, Feliksas Buckus-Butkevičius, Romualdas Nemanius; LPS “Solidarumas” – Petras Grėbliauskas ir LDF – Vydas Puskepalis.


www.LPSK.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!